6 doden en ruim 80 gewonden bij brand in woonzorgcentrum in Milaan

Bij een zware brand in een woonzorgcentrum in Milaan zijn afgelopen nacht zeker zes mensen omgekomen. Bij de brand in de Italiaanse stad raakten ruim 80 bewoners gewond. De meeste gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht omdat ze te veel rook hadden ingeademd.

Het was rond 1.20 uur dat er brand uitbrak in woonzorgcentrum Casa dei Coniugi, in Milaan. Meteen kwamen de hulpdiensten massaal ter plaatse: verschillende brandweervoertuigen en 11 ambulances. 

Zij hadden de handen vol om de bewoners van het woonzorgcentrum te evacuëren. Voor twee slachtoffers kwam de hulp te laat: zij kwamen om in het vuur; vier anderen stierven door rookvergiftiging.

Bij de brand raakten ook 81 bewoners gewond, twee van hen zijn er erg aan toe. Zij werden naar de omliggende ziekenhuizen gebracht omdat ze te veel rook hadden ingeademd. 14 van hen zouden er erg aan toe zijn, 65 minder erg.

Het gebouw waarin de brand uitbrak, dateert uit de jaren 50. Het is eigendom van de stad Milaan en telt 210 bedden. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Meest gelezen