BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Hilde Crevits (CD&V) pleit voor confederalisme: “Tijd om zwaartepunt écht te verleggen naar deelstaten”

Vlaams viceminister-president Hilde Crevits pleit in een interview met de Krant van West-Vlaanderen voor een grondige staatshervorming in de richting van het confederalisme. “Wij willen minstens de domeinen arbeidsmarkt en gezondheidszorg helemaal overhevelen. Het is tijd om het zwaartepunt écht te verleggen naar de deelstaten”, zegt Crevits.

193 reacties

  • phil smedts

    10 maanden geleden
    Al dat splitsen is iets waar vooral politici mee bezig zijn, om nog meer dikbetaalde politieke postjes te kunnen maken, en om als er iets misgaat, de verantwoordelijk eindeloos op anderen te kunnen schuiven, zodat uiteindelijk niemand verantwoordelijk is. Het vergroot ook de stilstand in de besluitvorming, want al die extra politici moeten allemaal hun zegje hebben en anderen zoveel mogelijk messen in de rug steken om er zelf beter te kunnen uitkomen, waardoor er uiteindelijk bijna niets gebeurt
  • Mieke Ponet

    10 maanden geleden
    CD&V gaat nu ook mee in die richting niet omdat ze zo Vlaams gezind zijn maar gewoon omdat de verkiezingen in 2024 in die richting uitgaan en natuurlijk om hun zuilen te beschermen of wat dacht U.
  • Wilfried Vanden Berg

    10 maanden geleden
    Hoeveel functie's heeft Crevits al gekregen de laatste jaren . Verkeer en Mobiliteit , Onderwijs , dan Milieu . Het stikstof dossier kwam boven , en mevrouw gaf dat dossier vlug door aan Mr Bouns . Nu in de Kinder Zorg . Maar wat heeft ze al gerealiseerd ? Buiten puinhopen achterlatend ? Niks . Nul komma nul .Alleen veel in de media met veel beloftes maar geen resultaten .
  • Gunter Elst

    10 maanden geleden
    Ik ben zeker niet pro belgie, maar een vlaamse onafhankelijkheid, in welke vorm dan ook lost niets op. De manier waarop dit land geleid wordt is een manier waar ik mij niet in kan vinden. Wat mij betreft is dit geen legitieme overheid. De geldkraan gaat dicht. Niet in mijn naam, niet met mijngeld
  • Marlene De Smedt

    10 maanden geleden
    Sommigen hier kijken neer op mensen die tegen verder splitsen van bevoegdheden zijn. Of men dat (onterecht?) confederalisme wil noemen is van generlei belang. Echter willen veel tegenstanders geen verdere bevoegdheden overdragen aan het Vlaams gewest omdat zij maar al te goed beseffen dat in Vlaanderen vooral de kapitaalkrachtigen en de bedrijven bevoordeeld worden. Het Federaal niveau tempert de Ultra-liberale Vlaamse verzuchtingen.