Man met 45 openstaande boetes loopt tegen de lamp tijdens controle tegen inbraken

© jrz

Bij een grootschalige politiecontrole, gericht tegen inbraken, heeft de politie een man tegengehouden die 45 openstaande boetes had voor een totaal bedrag van 5.495 euro. Drie chauffeurs stonden gerechtelijk geseind.

tg

De federale en lokale politie hebben tijdens de nacht van woensdag 19 april 2017 op donderdag 20 april 2017 een grootschalige controleactie ‘Goliath’ gehouden in het gerechtelijke arrondissement Oost-Vlaanderen.

“Dat dergelijke acties lonen, bewijzen de resultaten : 28 gecontroleerde personen werden geïnterpelleerd. Elf voor gerechtelijke feiten, 17 voor verkeersinbreuken. Opmerkelijk was dat een bestuurder van een voertuig met buitenlandse nummerplaat nog 45 onbetaalde snelheidsovertredingen had openstaan voor een totaal bedrag van 5.495 euro”, zegt de federale politie.

“Met deze actie wensen de politiediensten in Oost-Vlaanderen zich in eerste instantie te richten naar verschillende criminaliteitsvormen die een zware impact op de bevolking hebben. Deze fenomenen worden als prioritair beschouwd in de zonale veiligheidsplannen en in het nationaal veiligheidsplan. Zo is er naast de inbraken in woningen ook een verhoogde aandacht voor de diefstal van werkmateriaal, inbraken in serviceflats, diefstal van ingebouwde GPS-toestellen en inbraken in fietswinkels en krantenwinkels”, zo luidt het nog.

Aan de actie van afgelopen nacht, gecoördineerd vanuit het Communicatie- en Informatiecentrum (CIC) in Gent, namen volgende politiezones deel: Aalst, Aalter/Knesselare, Assenede/Evergem, Berlare/Zele, Buggenhout/Lebbeke, Deinze/Zulte, Denderleeuw/Haaltert, Erpe-Mere/Lede, Gent, Hamme/Waasmunster, Kruibeke/Temse, Lokeren, Maldegem, Regio Puyenbroeck, Regio Rhode & Schelde, Schelde-Leie, Sint-Niklaas, Waasland-Noord en Zwijndrecht .

Ook de Wegpolitie en de Spoorwegpolitie Oost-Vlaanderen namen deel aan de controles.

Baseballknuppel en drugs

Er werden tijdens de actie in totaal 736 voertuigen en 477 personen effectief gecontroleerd. Hierbij werden volgende zaken/feiten aangetroffen: 3 personen werden opgepakt omdat ze geseind stonden als op te sporen wegens o.a. ontzetting recht tot sturen of verhoor in gerechtelijke dossiers. Zeven personen waren in bezit van kleine hoeveelheden drugs, een chauffeur had een baseballknuppel in zijn auto.

Wat verkeersinbreuken betreft reden drie bestuurders reden onder invloed van alcohol, drie waren onder onder invloed van drugs. Verder werden verschillende chauffeurs betrapt omdat ze reden zonder schouwingsbewijs of zelfs zonder rijbewijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen