© VRT nws

Premier De Croo na bedreigingen door ex-militair: “Geen reden om mij te verstoppen”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) zegt zich nog geen grote zorgen te maken na de bedreigingen die een ex-militair vanmorgen in een video aan zijn adres uitte. Het federaal parket heeft een onderzoek geopend en de politie is, voorlopig zonder resultaat, op zoek naar de man.

ls
Bron: VRT NWS

“Ik luister naar de veiligheidsdiensten en zij zeggen mij dat er geen reden is om mij ergens te verstoppen. Ik ben dus blij dat ik hier in Pepinster kan zijn, twee jaar na de overstromingen. Ik zal blijven luisteren naar de veiligheidsdiensten. Als zij geen redenen hebben om zich zorgen te maken, dan heb ik dat ook niet”, aldus De Croo aan VRT NWS. “Ik ga geen conclusies trekken. We weten nog niet precies wat hier gebeurd is, dus die analyse zullen we later maken. Ik denk niet dat we kunnen spreken van een systematisch fenomeen.”

De premier is vandaag, onaangekondigd, op bezoek in het Waalse Pepinster in de provincie Luik. Bijna twee jaar geleden werd die stad zwaar getroffen door dodelijke overstromingen in de Vesder-vallei.

LEES OOK. Vrees voor Jürgen Conings-scenario: onduidelijk waar ex-militair zich bevindt na doodsbedreigingen aan premier De Croo 

Vrijdagvoormiddag doken filmpjes op van de ex-militair die met een wapen schiet op een foto van de premier die tegen een boom hangt. Vrijwel meteen werd door lokale politie Kempenland een perimeter ingesteld rond het huis waar de man alleen woont. Of de verdachte nog effectief in zijn huis is, is niet duidelijk. Zelf kondigde hij op sociale media aan in Noorwegen te zitten, tegen buren zei hij eerder deze week dat hij naar Schotland wilde vertrekken. Het federaal parket heeft intussen het onderzoek overgenomen, met een onderzoeksrechter gespecialiseerd in terreurzaken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER