© atv

Bekend Antwerps studentencafé De Salamander zoekt overnemer: “Het is tijd voor iets nieuws”

Antwerpen -

Studentencafé De Salamander zoekt een overnemer. Zaakvoerders Jana Thys en Detlef Groffen nemen afscheid van hun geliefde kroeg om een andere weg in te slaan. "Maar tot we een overnemer hebben gevonden, blijven we gewoon open”, zegt Jana Thys.

Jan Stassijns

Het is één van de laatste echte studentencafés van Antwerpen: De Salamander, in de volksmond ook wel ‘De Sali’ genoemd. Drie jaar geleden, in volle coronacrisis, namen Detlef Groffen en zijn broer Ditmar het café aan de Ossenmarkt over. Sinds anderhalf jaar heeft Jana Thys, vriendin van Detlef, het van Ditmar overgenomen.

Maar voor hen komt er nu ook een einde aan hun horeca-avontuur. “We leggen niet de boeken neer”, benadrukt Jana. “Het café draait bijzonder goed, maar we willen allebei een andere weg in slaan. Ik studeer af en ook Detlef is intussen al afgestudeerd. Het is tijd voor iets nieuws.”

Studentencafé De Salamander, op de hoek van de Lange Sint-Annastraat en de Ossenmarkt© Patrick De Roo

Het duo zoekt dus naar een overnemer voor hun café, maar zolang die niet gevonden is, blijven ze wel achter de toog staan. “Zowel Detlef als ik zijn vroeger altijd vaste klanten geweest en we zijn één van de laatste echte studentencafés. We willen het dus niet zomaar achterlaten. Ook als we bij de start van het volgende academiejaar nog geen overnemer hebben gevonden, zullen studenten nog bij ons een pintje kunnen komen drinken.”

De Salamander is de uitvalsbasis van tien studentenclubs, waaronder de Wikings-NSK, Lingua en Socio Economica. Ook zij kunnen op hun twee oren slapen. Hun evenementen komen niet in het gedrang.

Het café telt twee verdiepingen en heeft een terras op de Ossenmarkt.

Wie interesse heeft, kan contact opnemen met Jana en Detlef via info@cafedesalamander.be

www.facebook.com/cafedesalamander

Feest aan café De Salamander op de Ossenmarkt.© rr

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV