De regering van de Nederlandse premier Mark Rutte is niet meer.
Volledig scherm
De regering van de Nederlandse premier Mark Rutte is niet meer. © AP

Nederlandse regering gevallen over asielbeleid en daarin ziet NY Times een Europese trend

UpdateDe regering van de Nederlandse premier Mark Rutte is gevallen door onenigheid over het asielbeleid. De meerderheidspartijen zijn het niet eens geraakt over maatregelen om het aantal asielzoekers te beperken. De premier bood vandaag persoonlijk zijn ontslag aan bij de koning, die daarvoor speciaal is teruggekeerd uit het buitenland. De val van het Nederlandse kabinet is volgens The New York Times te plaatsen in een Europese trend.

186 reacties

  • Johan Snauwaert

    10 maanden geleden
    Eerst regering laten vallen en dan vetrekken uit de politiek dit is een geschenk voor de tegenstander
  • Jean-Pierre Van Nylen

    10 maanden geleden
    Premier Rutte heeft iedereen in snelheid gepakt.
  • Ludo Van Damme

    10 maanden geleden
    Met slogans van extreemrechts bereik je helemaal niets. Er zijn nog nooit zo veel migranten geweest in Italië sinds de extreemrechtse partij van Meloni daar aan het bewind is.
  • Jean Keulemans

    10 maanden geleden
    Het is duidelijk dat Vos niets afweet van de Nederlandse politiek. Deze zelfde regering als de vorige die gevallen was over het toeslagenschandaal heeft na twee jaar nog steeds niets klaargemaakt, zowel niet over de gevolgen van dit schandaal en de problemen rond de gaswinningen in Groningen. De VVD heeft de asielcrisis geschapen om de voornoemde redenen niet als val van regering die er aan kwam te gebruiken. Hij moest van D66 af geraken want Pieter Omtzigt en de BBB werden te sterk.
  • karin verwimp

    10 maanden geleden
    Eduard Vos, even realistisch blijven aub. Om een stuk woestijn vruchtbaar te maken heb je een oase nodig die dat stuk van water kan voorzien. Als die er niet zijn houd het op. Als de voorspellingen uitkomen wordt het in een groot gebied gewoon te warm om voedsel te telen. Waar ga je die massa vluchtelingen dan allemaal huisvesten? Of voedsel voor hen vandaan halen? Des te meer huizen en appartementen, des te minder landbouwgrond. Vroeg of laat zal men dus moeten selecteren of de grenzen sluiten.