De brandweer kon de brand succesvol blussen, maar het appartement is onbewoonbaar verklaard
Brandweer Brussel

Brand vernielt appartement in Laken, rookmelder werkte niet en deuren stonden open

In Laken heeft een brand een appartement vernield. Het ging om een accidentele brand in de keuken. De brandweer waarschuwt dat je best je rookmelder nakijkt en in geval van brand de deuren sluit zonder jezelf in gevaar te brengen.

In de Modelwijk in Laken is kort na middernacht een brand uitgebroken. De brand brak uit op de eerste verdieping van een appartementsgebouw. Het ging om een accidentele brand in de keuken van een 60-jarige vrouw. Het appartement van de vrouw is onbewoonbaar.

"De vrouw is met rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis. Een MUG-arts heeft ook een andere bewoner ter plekke bijstand moeten verlenen", aldus Derieuw. 

Rookmelder nakijken en afstoffen

"De bewoonster van het appartement, is de deur vergeten dicht te doen toen ze naar buiten ging", zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. Daardoor was er veel rookontwikkeling in de gangen van het gebouw. Daarom raadt de brandweer aan de deuren te sluiten bij een brand, maar enkel als je zo jezelf niet verder in gevaar brengt.

"Er was ook een rookmelder aanwezig in het appartement, maar deze bleek niet langer operationeel te zijn. Een rookmelder kan je best éénmaal per maand testen en afstoffen", duidt Derieuw. 

De brand startte in de keuken
Brandweer Brussel

Meest gelezen