Illegale rave in tunnel stilgelegd: “Mensen bleven maar toestromen”

© Sam Coremans

Oud-Heverlee -

In Oud-Heverlee vond in de nacht van vrijdag op zaterdag en illegaal feestje plaats onder een brug van de E40. Enkele buren alarmeerden de politie, die het feestje kon stilleggen voor het al te groot werd. “Er waren al een honderdtal jongeren aanwezig, en er bleven maar mensen toestromen”, zegt burgemeester Bart Clerckx (CD&V).

Sam Coremans en Maarten De Cock

Overal waren gemeentebesturen alert voor illegale feestgangers. In Glabbeek en Tienen patrouilleerden heel de nacht politieagenten, en ook op het Groot Schietveld in Brecht vond een illegaal feest plaats.

In Oud-Heverlee streken in de nacht van vrijdag op zaterdag ook feestvierders neer. “Rond twee uur kreeg ik een melding van onze politie”, zegt burgemeester Bart Clerckx. “Buren van de tunnel onder de E40 hadden last van luide muziek in de buurt. We hebben onmiddellijk ploegen ter plaatse gestuurd.”

Eenmaal aangekomen trof de politie een honderdtal feestende jongeren aan. “Er bleven maar feestgangers bijkomen”, zegt Clerckx. “We hebben de boel direct stilgelegd en de geluidsinstallatie in beslag genomen. Eén jongeman moesten we aanhouden omdat die zich weerspannig gedroeg.”

Of de feestgangers uit het buitenland kwamen, zoals in Brecht, kan de burgemeester niet zeggen. “Gelukkig waren we er vroeg bij, voor het feestje nog groter werd. Het begint altijd met een honderdtal mensen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen