Afghanen vrijgesproken voor verkrachting van hulpeloze vrouw waarover ze zich ontfermden

Twaalf en achttien maanden cel, dat is de straf die twee Afghanen krijgen omdat ze seks hadden met een lesbische vrouw. Verkrachting, volgens de burgerlijke partij. Seks met wederzijdse toestemming volgens de verdediging.

tg

De feiten dateren van vorige zomer. Een jonge vrouw was op de terugweg van een bezoek aan haar vriendin. Ze had te veel gedronken en was al een tijdje depressief. Ter hoogte van Ieper legde ze zich op de sporen omdat ze er een einde aan wilde maken.

Twee Afghaanse twintigers die daar toevallig passeerden, vonden haar en brachten haar naar huis. Over wat er zich daar precies heeft afgespeeld, lopen de verklaringen van de vrouw en de twee mannen sterk uit elkaar.

Volgens de vrouw werd ze, eens aangekomen op haar appartement, verkracht. De twee ontkenden aanvankelijk dat ze de vrouw hadden aangeraakt. Maar ze wijzigden hun verklaringen nadat DNA-onderzoek had uitgewezen dat er wel degelijk sperma van hen werd gevonden op een handdoek.

Daarop verklaarden ze dat de vrouw bij thuiskomst naar haar kamer ging, maar dat ze is teruggekomen in nachtkledij. Ze zou de mannen hebben uitgedaagd waarop er seksuele handelingen hebben plaatsgevonden. Maar dat was, zo zegt hun advocaat, met wederzijdse toestemming. Bovendien was er geen penetratie.

De eerste beklaagde kwam naar eigen zeggen klaar op de buik van het meisje en veegde het af met een handdoek. “Er is enkel op de handdoek DNA gevonden”, benadrukte zijn advocaat.

Psychiatrische instelling

W.N. (25) en E.K. (21) vroegen dan ook de vrijspraak.

De burgerlijke partij wees op de traumatische ervaring voor het slachtoffer, temeer omdat ze lesbisch is. Ze werd na de feiten enkele dagen opgenomen in een psychiatrische instelling. De advocaat wees ook op het gebrek aan schuldinzicht bij beklaagden.

Bij gebrek aan bewijzen kwamen de twee er nu toch met een lichte straf vanaf. Ze kregen twaalf en achttien maanden cel wegens aanranding op de eerbaarheid maar werden vrijgesproken voor verkrachting.

Het slachtoffer kan wel nog in beroep gaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen