© BFM

Antwerpse politie heeft handen vol: dit weekend al vijf ongevallen met dronken bestuurders

Deurne -

De Antwerpse politie is vrijdag en zaterdag meermaals moeten uitrukken voor ongevallen met dronken bestuurders. Zo ramde een 29-jarige dronken bestuurder een geparkeerde wagen in de Antoon Van den Bosschelaan in Deurne. De takeldienst werd opgeroepen om zijn wagen op te halen.

Alexandro Yaramis

Het weekend is nog niet afgelopen of er werden al tal van ongevallen veroorzaakt met een dronken bestuurder achter het stuur. In de Antoon Van den Bosschelaan in Deurne heeft een bestuurder vrijdagavond laat een geparkeerde wagen geramd. “De man probeerde nog weg te rijden, maar aangezien de bumper was afgebroken en er vloeistof uit zijn wagen lekte, lukte dit niet”, zegt Willem Migom, woordvoerder van Politiezone Antwerpen. “Verschillende omstaanders konden de 29-jarige bestuurder aanduiden. De man bleek veel te veel gedronken te hebben. Zijn wagen werd getakeld. Een geparkeerd voertuig liep ook zware schade op.”

Vrijdagavond raakte een andere bestuurder een geparkeerde wagen in de Commandant Van Laethemstraat tijdens het parkeren. De politie trof het voertuig aan, schuin achtergelaten in een parkeervak. Even later kwam de bestuurder ter plaatse. De man van 49 legde een positieve ademtest af en raakte geagiteerd door de aanwezigheid van de politie. Hij werd uiteindelijk bestuurlijk aangehouden.

Ook dronken bromfietser ten val

Diezelfde nacht ramde een dronken bestuurder op de Jan De Voslei de middenberm. Daarbij sneuvelden ook enkele verkeersborden. “De 39-jarige bestuurder gaf zelf toe te veel te hebben gedronken en legde ook een positieve ademtest af. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het rijbewijs van beide bestuurders werd ingetrokken. Ze zullen pas op een later tijdstip verhoord worden”, aldus Migom.

© BFM

Zaterdagochtend kwam er ook een bromfietser ten val in de Camille Huysmanslaan. De 19-jarige bestuurder legde een positieve ademtest af en liep lichte verwondingen op.

Nog zaterdagochtend belandde een voertuig op zijn dak in de Sint-Jan Baptiststraat. Daarbij werd opnieuw een geparkeerde wagen geraakt. De 34-jarige bestuurder raakte door het gebroken glas lichtgewond en legde nadien in het ziekenhuis een positieve ademtest af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen