© mmd

Rotem zaterdagavond meer dan uur zonder stroom door kabelfout

DILSEN-STOKKEM -

Een groot gedeelte van Rotem (Dilsen-Stokkem) viel zaterdag om 17.24 uur zonder stroom. Gezinnen en handelaars langs 19 straten werden getroffen. Rond 19 uur was er weer een stroomonderbreking.

Mark Dreesen

Gezinnen van 19 straten tussen de Rijksweg en de Zuid-Willemsvaart, alsook tussen de grens met Elen en Dilsen op grondgebied Rotem werden getroffen door de stroomonderbreking. Naast de stroompanne bleek ook het internetverkeer traag te lopen. “We hebben een kabelfout genoteerd om 17.24 uur,” aldus een woordvoerder van Fluvius. “Onze medewerkers hebben de fout onmiddellijk gevonden en voorlopig het probleem kunnen oplossen. Dit wil zeggen dat de getroffen gezinnen rond 17.30 uur opnieuw stroomvoorziening hadden. De fout in de kabel gaan we pas maandag of dinsdag volledig herstellen. Bij de werken die maandag of dinsdag gaan uitgevoerd worden zal niemand hinder ondervinden.”

Tweede stroomonderbreking

Negentig minuten na het herstellen van de eerste stroomonderbreking in Rotem viel zaterdag kort na 19 uur de elektriciteit opnieuw uit in een groot gebied van Rotem. Ook in de kernen van Dilsen en Stokkem werd een korte stroomonderbreking waargenomen van 10 minuten. Voor de getroffen inwoners van Rotem duurde stroomonderbreking veel langer. “We hebben opnieuw te maken met een foutmelding van een kabel waardoor Rotem opnieuw met een stroomonderbreking te maken heeft”, aldus een woordvoerder van Fluvius. “We hebben Rotem opnieuw van stroom kunnen voorzien om 20.22 uur. Toch bekijkt onze technicus nu op zaterdagavond twee mogelijkheden. Een eerste mogelijkheid is het probleem onmiddellijk herstellen op zaterdagavond. Een tweede mogelijkheid is Rotem via een ander net van stroom te voorzien tot na het weekend. We zijn er nog niet uit welke oplossing de beste is.”

Deuren sluiten

Meerdere handelaars in het centrum van Rotem hadden problemen door de stroomonderbreking. Een restaurant besloot de deuren te sluiten. “Ik run een frituur tegenover het dorpsplein en heb ook besloten mijn frituur te sluiten”, geeft Bart Budé aan. “Ik had geen keuze meer. Onze container zal straks rijkelijk gevuld zijn met voeding. Ik ben niet de enige handelaar in Rotem met problemen. In de buurt sloot een café en ik vernam dat een bakker opstartmoeilijkheden ondervond. We hebben in huis alvast de kaarsen klaarliggen voor als de stroom in de avonduren voor de derde keer uitvalt.”

(mmd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer