© Warren Police Department

Gevaarlijke crimineel ontsnapt uit Amerikaanse gevangenis: klopjacht nog aan de gang

In de Verenigde Staten is een klopjacht aan de gang naar een vermoedelijke moordenaar die erin geslaagd is uit de gevangenis te ontsnappen in de staat Pennsylvania.

mts

De “gevaarlijke gevangene”, Michael Burnham, kon donderdagnacht ontsnappen door via fitnesstoestellen op een metalen dak te klauteren en daarna met vastgeknoopte lakens af te dalen langs een buitenmuur. De gevangenis ligt in Warren, in de oostelijke staat Pennsylvania, vlak bij het Allegheny National Forest, een bos met een oppervlakte van maar liefst 515.000 hectare.

Vrijdag maakte de politie bekend dat er nog steeds met honden, drones, vliegtuigen en terreinwagens gezocht wordt naar Burnham. “We hebben geen indicatie dat hij op door iemand wordt bijgestaan, maar hij is bekend met het gebied en hij heeft survivalskills”, zegt een woordvoerster van Warren County.

De politie en autoriteiten hebben buurtbewoners opgeroepen om waakzaam te zijn en verdachte personen te melden. Verder krijgen ze het advies om hun deuren gesloten te houden, binnen te blijven en vooral geen contact te zoeken met de verdachte als ze hem zien.

De 34-jarige Michael Burham zat in de gevangenis op beschuldiging van brandstichting en inbraak en wordt daarnaast ook verdacht van onder meer moord en verkrachting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer