© BFM

Ontplofte oven veroorzaakt brand in industriële bakkerij in Brasschaat

Brasschaat -

In de Ruiterijschool in Brasschaat zijn zaterdagnamiddag meerdere posten van de Brandweer Zone Rand ter plaatse moeten komen voor een explosie. In een industriële bakkerij zou één van de ovens ontploft zijn. De toestand was snel onder controle en er vielen geen gewonden. Door de brand hebben meerdere lokale bakkerijen een beperkter aanbod.

Alexandro Yaramis

In een industriële bakkerij in de Ruiterschool in Brasschaat is er zaterdagnamiddag tussen 16u en 16u30 een oven ontploft. Verschillende posten van Brandweer Zone Rand rukten uit om de situatie zo snel mogelijk te stabiliseren. Post Kalmthout, post Kapellen, post Brecht, post Zoersel en post Sint-Job stuurden onder meer hun lieden. Volgens een werknemer zouden er al dagen problemen zijn met de dieseltoevoer van de ovens.

De brandweer kreeg de toestand snel onder controle. Er vielen geen gewonden.

Minder aanbod

De brand in de industriële bakkerij brengt ook zware gevolgen met zich mee. Tal van lokale bakkerijen hebben nu te kampen met een gelimiteerd aanbod. Atelier Co-Pains laat in een mail weten dat hun winkels nu tijdelijk gedepanneerd zullen worden door een andere bakkerij. “De webshop is hierdoor ook tijdelijk gesloten. Bovendien kan het zijn dat uw lokale Atelier Co-Pains extra sluitingsdagen hanteert. Daarvoor kunt u best rechtstreeks contact opnemen met jouw lokale Atelier Co-Pains.”

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV