JB Autissier / Panoramic / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© JB Autissier / Panoramic / Photo News

Op stap in Saint-Léonard-de-Noblat, waar Poulidor god is en Van der Poel ‘s zomers op vakantie ging: “Het wordt geen gemakkelijke dag voor Mathieu”

De Tour trekt naar Poulidor-land. In Saint-Léonard-de-Noblat, startplaats van zondag, is het al Raymond en 'Poupou' wat de klok slaat. Wij gingen op stap door het dorp, op zoek naar verhalen over Poulidor én over zijn kleinzoon Mathieu van der Poel. De twee zijn dit weekend meer dan ooit met mekaar verbonden. “Het bloed van de Limousin stroomt ook door zijn aderen.”

17 reacties

  • Jeannine Vervoort

    10 maanden geleden
    Een zeer mooi begin van de dag voor Mathieu en zijn familie Het is een zeer mooie fiets met jou opa erop en ook een bijzonder cadeau de fiets van poupou
  • Patrick Gelenne

    10 maanden geleden
    Opa was 1000 maal beter dan de kleinzoon.
  • André Christiaens

    10 maanden geleden
    Raymond de enige tweede verdiende het als Fransman om de tour eens te winnen, maar door de hebzucht van zijn landgenoten is dit hem nooit gegund geweest. Misschien zelfs niet door Godet, het moest altijd Anquetil zijn waar voor hij 3-4 tijdritten inlaste in de tour.
  • Peeters Francis

    10 maanden geleden
    Wat zal vandaag weer ruim 10 verliezen, Jose Delie.
  • Rudy Chalmet

    10 maanden geleden
    Het verbaasd me enorm dat men de Puy de Dome mag berijden . Ik heb in de Auvergne gewoond en die Puy de Dome was toen beschermd . Moet zijn dat men die bescherming opgegeven heeft , want het was verboden naar boven te rijden met fiets , brommer of auto . En natuurlijk , Poupou , de man die naast Merckx schitterde , een enorm talent , een enorm vriendelijke man , en wat was hij trots op Mathieu !! Een pracht van een kerel , Poupou , die in veel harten gekoesterd wordt !!