© pvdp

© pvdp

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Antwerpse haven ondertekent samenwerking met Iran: “Terug naar goede tijd van voor handelsembargo”

In de Iraanse hoofdstad Teheran heeft Eddy Bruyninckx maandagmiddag een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend met de haven van Shahid Rajaee aan de Perzische Golf. De ceo van het Havenbedrijf Antwerpen wil op die manier de samenwerking tussen Antwerpen de Iraanse haven opnieuw aanzwengelen.

pvdp

Door het handelsembargo tegen Iran, naar aanleiding van de nucleaire plannen van dit land, waren de trafieken tussen het Westen en Iran vrijwel tot nul herleid. Nu dit embargo is opgeheven is de interesse om opnieuw met Iran te handelen groot. Ook in Antwerpen.

“Shahid Rajaee is de toegang tot de hele regio en Rusland. En Antwerpen is de toegang tot het Europese hinterland. We willen de goede samenwerking van voor het embargo verderzetten”, zegt Eddy Bruyninckx.

“Als we willen deze regio stabiel is en blijft moeten we economisch samenwerken met Iran, dat het belangrijkste land is in deze contreien. En waar gehandeld wordt, ontstaan wederzijds respect en zelfs vriendschappen”, aldus nog Bruyninckx.

Samen met de ceo van het Havenbedrijf is er ook een delegatie van Antwerpse ondernemers en havenbedrijven in Teheran. Onder meer Food Care Plus, Zuidnatie en MSC zijn aanwezig. Zij hopen onder meer pistachenoten en tijgergarnalen vanuit Iran in te voeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER