© Chris VAN ROMPAEY

Geen nieuw treinstation in Lier

De NMBS schuift een nieuw stationsgebouw in Lier op de lange baan. Het huidige gebouw wordt namelijk gerenoveerd. Er komen ook liften om comfortabeler de perrons te bereiken.

Chris Van Rompaey

De NMBS maakte haar plannen voor het treinstation in Lier gisteren bekend aan schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA). “Nog dit gaat de NMBS haar fietsenstalling overkappen en de autoparking met 101 plaatsen uitbreiden. Die extra parkeerplaatsen komen voor een deel op het Leopoldplein zelf, maar vooral tussen de parking Tramweglei en de sporen.”

“Op langere termijn, namelijk voor 2020, wil de NMBS het bouwvallige stationsgebouw renoveren en de perrons ophogen. De oude hangar links van het stationsgebouw maakt plaats voor een nieuwe onderdoorgang naar de verschillende perrons. Je zult dan elk perron met een lift kunnen bereiken. Het treinstation van Lier wordt dus eindelijk rolstoelvriendelijk.”

Waar de NMBS met geen woord over rept, zijn haar eerdere plannen om in Lier een volledig nieuw station te bouwen. Dat er een nieuwe, brede doorgang onder de sporen zou komen, kondigde de NMBS al in 2008 aan. "Of er op die plaats een nieuw stationsgebouw komt, staat nog niet vast: we zouden ook met ticketautomaten kunnen werken. Het huidige stationsgebouw krijgt eventueel een nieuwe bestemming, maar hierbij rekenen we op de inbreng van het stadsbestuur", zei woordvoerder Paul Van Aelst toen in uw krant.

Negen jaar later wordt over een eventueel nieuw stationsgebouw dus niet meer gesproken, over een andere functie voor het huidige stationsgebouw evenmin.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER