Links: net na de overstromingen. De zwaarst ingestorte huizen werden afgebroken. Rechts: Moumouni (56) en zijn gezin, die nog de enige bewoners zijn in een verwoeste huizenrij.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: net na de overstromingen. De zwaarst ingestorte huizen werden afgebroken. Rechts: Moumouni (56) en zijn gezin, die nog de enige bewoners zijn in een verwoeste huizenrij. © Henk Deleu / Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

REPORTAGE. Terug naar Wallonië, twee jaar na de overstromingen: “Over een week kunnen we ein-de-lijk weer in ons huis slapen. Ik ben zo fier”

41 doden. 642 ingestorte huizen. En 2,1 miljard euro schade. De zondvloed van 14 juli 2021 zal ons land nooit vergeten. Twee jaar later staan verwoeste huizen nog te verloederen en ontbreekt de laatste schijf van de verzekering. Ja, er is nog miserie, maar ook verhalen van hoop. Zoals een jongeman die in Pepinster een nieuwe zaak uit de grond stampte. En een gezin dat na twee jaar in een caravan weer thuis kan slapen. Verslag langs Chaudfontaine, Trooz, Pepinster en Verviers.

28 reacties

  • Maria Verschueren

    10 maanden geleden
    Zoveel geld naar het buitenland, vooral om te vechten en de Belgische bevolking wordt niet geholpen, gelukkig was er hulp uit Vlaanderen.
  • Patrick Moers

    10 maanden geleden
    Jullie moeten vooral niet de politiekers bedanken.Want die hebben niks, maar dan ook niks gedaan om jullie te helpen.Gelukkig is er nog de goede vlaming om jullie te helpen.
  • Guido David

    10 maanden geleden
    Het nieuwe normaal: voor eigen volk geen geld, geen inspanning… Voor … in no time nooddorpen en ondersteuning op elk vlak. Ik blijf erbij: zorg eerst dat hier iedereen terug normaal kan leven, terug 1 België in plaats van verdeeldheid te zaaien en als er overschot is kan men het alsnog uitdelen. Maar ja, ik ben geen vetbetaalde politieker of expert…
  • Cor Vermonden

    10 maanden geleden
    En dat is eigenlijk door een menselijke (overheidsmedewerker) vervangende inschattingsfout gebeurd van wateropslag beleid..
  • Marc Verlinden

    10 maanden geleden
    Het was niet de fout van de mensen die daar wonen. Grotendeels de provincie, wie had de verantwoordelijkheid over de stuwdam, sluizen ? De politiekers. Het is ook zo dat de regering liever geld geeft aan Oekraïne en Gennez aan Afrika dat klinkt mooi in het buitenland