© EPA-EFE

VIDEO. Met een krop in de keel: Mathieu van der Poel krijgt op startpodium bijna geen woord gezegd bij nagedachtenis grootvader Raymond Poulidor

Van start gaan in de Tour in het stadje waar je overleden grootvader woonde, je zou er voor minder emotioneel van worden. Mathieu van der Poel kreeg het op het startpodium in Saint-Léonard-de-Noblat zichtbaar lastig. “Het is moeilijk”, was zowat het enige dat de Nederlander over zijn lippen kreeg.

Jeroen De Pauw

LEES OOK. “Het wordt best wel emotioneel”: de Tour start vandaag in het dorp waar Mathieu van der Poel zijn zomers doorbracht

Op het podium werd, onder meer in het bijzijn van de Tourorganisator en Mathieu van der Poel, ‘Poupou’ herdacht. Onder meer een paarse pistefiets van de Franse wielrenner kwam het podium op, net zoals heel wat tekeningen, beelden en truitjes.

Van der Poel nam zelf ook even het woord: “Het is goed om hier te zijn. Maar het is moeilijk”, en dan kreeg de Nederlander de krop in de keel. Meer kreeg de Nederlander niet meer gezegd, maar soms zegt een stilte meer dan woorden.

Volg hier de Tour LIVE!

Bekijk hieronder de beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen