Links: Tadej Pogacar, rechts: Jonas Vingegaard.
Volledig scherm
Links: Tadej Pogacar, rechts: Jonas Vingegaard. © REUTERS / ANP / EPA

Pogacar deelt nieuw tikje uit aan Vingegaard op de Puy de Dôme, Deen behoudt wel zijn gele trui - Ritzege is voor Woods

In een nieuw titanenduel tussen Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard deelde de Sloveen een tikje uit aan zijn dichtste concurrent. Op de flanken van de Puy de Dôme loste Pogacar Vingegaard in de loodzware slotkilometers. Al bleef het verschil aan de streep beperkt - acht seconden. De ritzege was voor Michael Woods. De Canadees rondde een fenomenale inhaalrace af.

31 reacties

  • Bert Verbist

    10 maanden geleden
    Jumbo gaat zich de koerstactiek van de eerste 3 - 4 dagen nog zwaar beklagen, een paar trappen meer voor hun sprinter, en ze hadden er waarschijnlijk al een 3 tal in het mandje. Vingegaard is goed, maar niet zo sterk als vorig jaar, dat is wel duidelijk. Pogacar, een dipje gehad, maar groeit. Of de rustdag zou voor velen misschien net op tijd komen, om de batterijen opnieuw bij te laden.
  • Joeri Hermans

    10 maanden geleden
    Vorig jaar won Pogacar ook van Vingegaard op de steile finishes.Maar in het hooggebergte de ritten die nu ook nog gereden moeten worden pakte Vingegaard minuten op Pogacar. Zo’n tik is dit niet voor Vingegaard, ziet er eerder goed uit voor hem..
  • Johan Coeck

    10 maanden geleden
    De tour is nog 2 weken en dan worden de prijzen uitgedeeld. Dus nog geen conclusies trekken. De prijzen worden aan de meet gegeven. Er kan nog van alles gebeuren.
  • Jeannette Gryspeert

    10 maanden geleden
    Nog geen enkele ritzege voor Jumbo ,dit hadden ze toch zeker niet verwacht.
  • Rik Cappelle

    10 maanden geleden
    Hoeveel kennis er hier samen zit kon je afmeten aan het gegeven dat er velen waren die dachten dat Van Aert en of Van der Poel een kans hadden om vandaag te winnen op de Puy de Dome alsof het over de Kemmelberg ging. Man man man.