© BELGA

REACTIES. Wout van Aert vond het ondanks het tijdverlies van Vingegaard “een geslaagde dag”, winnaar Michael Woods: “Hier heb ik altijd al van gedroomd”

Michael Woods heeft op 36-jarige leeftijd zijn grote droom eindelijk kunnen realiseren: ritwinst in de Tour de France. Na een ware thriller wist hij Matteo Jorgenson nog in te halen. “Ik ben heel trots op mezelf.”

Maarten Vanhoof

LEES OOK. Thriller op Puy de Dôme: Tadej Pogacar pakt weer seconden terug op Jonas Vingegaard, Michael Woods wint na ultieme remonte

“Dit is heel speciaal”, stak Michael Woods van wal in het flashinterview. “Toen ik op vier kilometer van de finish versnelde, dacht ik eigenlijk niet aan ritwinst. Ik wou gewoon een tijdrit rijden tot aan de top. Uiteindelijk win ik nog.”

“Ik heb altijd gedroomd van ritwinst in de Tour”, vervolgde de Canadees. “Het is mooi dat dit vandaag lukt. Ik word 37 en nu bereik ik mijn droom eindelijk. Ik ben heel trots op mezelf en het team. Ik wil mijn ploegmaats, mijn ouders, mijn vrouw en kinderen bedanken. Zij steunen me het hele jaar door.”

Wout van Aert: “Ik denk dat de dag geslaagd was”

“Enorm steil. En het blijft steil”. Wout van Aert puft boven op Puy de Dôme nog stevig na. “De spanning kwam eigenlijk nooit van uw benen. Deze klim is niet alleen die laatste vier kilometer lastig, het begint daarvoor ook al op de brede weg. Komt daar nog eens bij dat niet iedereen binnen de ploeg zich goed voelde door de warmte, waardoor we wat moesten improviseren in de aanloop. Maar ik denk dat iedereen zijn werk gedaan heeft.”

Vingegaard verloor uiteindelijk acht seconden op Pogacar. Slechts acht seconden, maar die win je natuurlijk liever dan dat je ze moet afstaan. “Ik denk dat het wel een geslaagde dag was”, aldus Van Aert. “Jonas en Pogacar waren weer aan elkaar gewaagd. Dit soort ritten speelt niet in de kaart van Jonas. Het zou beter geweest zijn als hij aan het wiel van Pogacar gezeten zou hebben, maar als ik kijk naar hoe steil deze berg is, had je op een slechte dag veel meer kunnen verliezen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen