© BELGA

Dynamo Kiev is woedend om trainingskamp van Fenerbahçe in Rusland: “Een reis naar moordenaars die een bloedbad aanrichten”

Dynamo Kiev is woedend op Fenerbahçe, de Turkse voetbalclub van Michy Batshuayi. De Oekraïners kunnen er geen begrip voor opbrengen dat Fenerbahçe een trainingskamp heeft belegd in Rusland en een oefenwedstrijd speelt tegen Zenit Sint-Petersburg.

Bron: BELGA

Dynamo Kiev schrijft op zijn website dat Fenerbahçe een club is “zonder eer en geweten”. Dynamo vindt het ook onbegrijpelijk dat de Turken zich laten steunen door de Russische energiegigant Gazprom. “Voor het bloedgeld zetten jullie je eer en geweten opzij. Niks kan deze stap rechtvaardigen. Dit is een reis naar de moordenaars die een bloedbad aanrichten in Oekraïne.”

De Europese voetbalbond UEFA bestrafte Fenerbahçe vorig jaar omdat fans tijdens de wedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen Dynamo Kiev de naam van de Russische president Vladimir Poetin scandeerden. De bond heeft clubs uit Rusland vanwege de oorlog uitgesloten van Europese toernooien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer