Minister van Pensioenen Lalieux (PS) en premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Minister van Pensioenen Lalieux (PS) en premier Alexander De Croo (Open Vld). © BELGA

Kernkabinet sluit akkoord over pensioen­her­vor­ming: bo­nus van meer dan 22.000 euro en 20 jaar werken voor minimumpen­si­oen

UPDATEDe federale regering heeft maandagochtend - na een nacht onderhandelen - een akkoord bereikt over een pakket pensioenmaatregelen. Wie langer blijft werken kan een pensioenbonus van meer dan 22.000 euro krijgen en wie recht wil hebben op een minimumpensioen zal effectief 20 jaar gewerkt moet hebben. Voor de ambtenaren is er minder goed nieuws: hun pensioen zal minder snel stijgen.

335 reacties

  • johan vankeirs

    9 maanden geleden
    Iedereen zijn recht volgens de gewerkte jaren en bijdragen.eerlijkheid gaat voor alles heren! met de gewerkte jaren en bijdragen! Niets meer of minder.
  • Johan Versteele

    9 maanden geleden
    Waarom kunnen de mensen die in 2020 beslisten om nog 3 jaar langer te werken tot aan hun wettelijke pensioen aan 65 jaar in het jaar 2024 en nog steeds onder contract met hun werkgever staan geen aanspraak maken op deze voorgestelde pensioenbonus 1 /2/3 jaar ... of geld hier "langer werken loont dan toch niet" voor deze groep ?? krijgen deze wettelijk gepensioneerden die toch ook 3 jaar of langer werkten dan niets EXTRA in hun pensioen eindafrekening ;; MINI pensioenbonus ??
  • Ron V L

    10 maanden geleden
    Allemaal heel mooie ambities van de regering die geen rekening houden met het feit dat je dan uiteindelijk zolang gaat werken zonder ooit 1 dag van je pensioen te kunnen genieten. Hoe vaak hoor je dat mensen die tot de laatste dag weken net nadat ze op pensioen zijn op hoge leeftijd kort na hun pensioen komen te overlijden. Hebben het zelf in de familie meegemaakt dat onze nonkel drie weken na zijn pensioen overleden is en amper heeft genoten van zijn pensioen.
  • Ludo Van Damme

    10 maanden geleden
    Een trofee voor de liberalen die de ambtenaren helemaal niet zo goed gezind zijn.
  • Emiel Van Roost

    10 maanden geleden
    Enkel de ps kan blij worden van dit wangedrag van regering De Croo.