Debbie Vermeiren, haar man Suan Van Kerkoven en kindjes Maïté en Emilio. Matteo, ook deel van het gezin, kon niet mee op de foto.
Volledig scherm
PREMIUM
Debbie Vermeiren, haar man Suan Van Kerkoven en kindjes Maïté en Emilio. Matteo, ook deel van het gezin, kon niet mee op de foto. © ID/ Julie Landrieu

Debbie (31) vond geen kinderopvang en werd huismoeder. Ze is niet alleen: “Moeten horen dat ik een luierik ben die leeft op de kap van haar man. Dat komt aan”

Debbie Vermeiren (31) belde twintig opvanginitiatieven op: geen enkele kon haar baby Maïté erbij nemen. En dus werd ze gedwongen om thuis te blijven: “Ik zag nog maar één oplossing. Mijn job opzeggen en huisvrouw worden.” Debbie is dankbaar dat ze haar kinderen ziet opgroeien, toch voelt de situatie wrang aan, en met momenten eenzaam.

59 reacties

  • Marleen Sprangers

    6 maanden geleden
    ik zelf ben ook huisvrouw geworden en zonder dop. Kinderen kwamen niks te kort. Eigen woning afbetaald plus iedere maand nog een beetje gespaard. MAAR tegenwoordig willen ze huis afgewerkt, grote suv, op reis, etentjes, dure kleding enz. Ja als je leeft boven uw stand dan moet je met 2 werken
  • Nico Herbots

    10 maanden geleden
    Ieder zijn keuze. Jammer dat sommigen niet kunnen kiezen, maar voor het blok worden gezet. Meestal zijn het vrouwen, die bijgevolg bij relatieproblemen dan ook een zware prijs betalen. Nog erger is de misplaatste rivaliteit tussen moeders onderling ... allemaal respecteren ze zogezegd een andere vrouw haar keuze, maar daar achteraan volgt steevast een giftige sneer over hoe die ander geen goeie moeder is. Alsof werken of thuisblijven allesbepalend zou zijn voor een goede opvoeding. Jammer.
  • Merel Van Gelder

    10 maanden geleden
    Respect voor deze moeder, je kinderen zullen je dankbaar zijn! Mijn moeder koos er destijds voor om thuis te zijn en dat waardeer ik nog steeds heel erg. Nu ben ik zwanger van de 2e en ik ga ook voorlopig thuis zijn. Ik kan m'n kinderen 5 dagen wegbrengen, weinig van ze zien en meer dan de helft van m'n salaris eraan uitgeven of ik zie ze elke dag, heb minder stress en we leven wat minder luxe. Als het uitkan en he wil het, doen!
  • Jacqueline Sels

    10 maanden geleden
    Aan ieder de keuze. Mijn zus heeft tot ongeveer haar 40 jaar voor de kinderen gezorgd en later ook voor haar ouders. Ondertussen bijgestudeerd en nu werkt ze. Nadeel: maar 1050 euro pensioen en werken tot 66.5 jaar.
  • Ann Vanmoerkerke

    10 maanden geleden
    Respect!