Radio2

Roekeloze bestuurder richt ravage aan in Strombeek-Bever: "Hij was op zoek naar zijn gsm"

Een roekeloze autobestuurder heeft een spoor van vernieling achtergelaten in het centrum van Strombeek-Bever, bij Grimbergen. De man reed 's nachts een vijftal geparkeerde wagens aan en botste ook nog tegen werfsignalisatie, een verkeersbord en een betonnen bloembak. Volgens de bestuurder was hij op zoek naar zijn gsm die tussen zijn voeten was gevallen. Zijn wagen is zwaar beschadigd, maar bij het incident vielen geen gewonden.

Zaterdagavond rond 23.30 uur werd het centrum van de Grimbergse deelgemeente Strombeek-Bever opgeschrikt door een paar luide knallen. "Een bestuurder heeft eerst verschillende geparkeerde wagens geraakt, en daarna de signalisatie van een werf, een verkeersbord, een betonnen bloembak en dan nog eens een aantal wagens", legt burgemeester Bart Laeremans (Vernieuwing) uit. "Hij legde een traject van een paar honderd meter af."

De bestuurder had een opmerkelijke verklaring voor zijn dollemansrit. "De man claimde dat hij aan het zoeken was naar zijn gsm die tussen zijn voeten was gevallen. Daardoor zou hij dus de controle over het stuur verloren zijn", vertelt de burgemeester. "Dat was voor hem blijkbaar een gegronde reden om brokkenpiloot te spelen. Een heel onwaarschijnlijke uitleg. De bestuurder legde wel een negatieve alcoholtest af."

Radio2

Buurtbewoonster Françoise lag in haar bed toen het ongeval gebeurde. "Opeens hoorde ik een enorm lawaai. Samen met mijn dochter en haar vriendin zijn we dan naar buiten gelopen", vertelt ze. "We zagen een vijftigtal personen eveneens op straat staan en overal lagen brokstukken. Mijn wagen was geraakt in de linkerflank en aan de spiegel. De wagen van mijn dochter, die achter de mijne geparkeerd stond, was ook aangereden. Op heel het traject lagen onderdelen en brokstukken."

Rijbewijs ingetrokken

Wat de precieze omstandigheden zijn van het ongeval is nog niet bekend. "Te snel of gewoon extreem onverantwoord rijgedrag, lijkt het meest plausibel", redeneert de burgemeester. "Het rijbewijs van de bestuurder is voorlopig voor 15 dagen ingetrokken. Hij en alle schadelijders zijn geïdentificeerd."  

Meest gelezen