Man die agenten aanviel met mes in Schaarbeek vervolgd voor poging moord en terrorisme

Hicham D., de man die begin oktober van vorig jaar twee agenten aanviel met een mes, is doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Hij wordt vervolgd voor poging moord in een terroristische context, , opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachten rade in een terroristische context, inbreuken op de wapenwetgeving en gewapende weerspannigheid.

tg

Hicham D. (43) viel begin oktober 2016 in Schaarbeek twee agenten aan. Hij stak hen neer en werd vervolgens neergeschoten door de politie.

De steekpartij vond rond het middaguur plaats op het kruispunt van de Lambermontlaan en de Britsierslaan in Schaarbeek.

Oorspronkelijk werd gedacht dat de man de agenten aanviel, toen die hem wilden controleren. Maar uit het onderzoek is intussen gebleken dat de dader de agenten zonder reden heeft aangevallen.

De twee politiemannen raakten daarbij gewond. D. werd door collega’s van de inspecteurs neergeschoten. Hij werd nog dezelfde dag geopereerd en is intussen hersteld.

Ex-beroepsmilitair

De verdachte was volgens gerechterlijke bronnen tot en met 2009 beroepsmilitair. Hij is geen onbekende voor het gerecht, onder meer wegens contacten met Brusselse jihadisten.

Bronnen nabij het onderzoek melden dan weer dat de man in 2011 zou aangereden geweest zijn door een gepantserd voertuig van de federale politie en daarbij zwaargewond raakte. Bovendien zou recent één van de kinderen van de man overleden zijn. Omdat er nergens naar zijn klachten over de aanrijding door de politie werd geluisterd, zou hij wraakgevoelens hebben gehad tegenover de politie.

Hij wordt nu vervolgd voor poging moord in een terroristische context, , opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachten rade in een terroristische context, inbreuken op de wapenwetgeving en gewapende weerspannigheid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen