AFP or licensors

Australische politie stopt zoektocht naar vermiste Belgische toeriste Céline Cremer: "Geen kans op overleven"

De Australische politie heeft een punt gezet achter de zoekoperatie naar de Belgische toeriste Céline Cremer. Dat meldt ze in een persbericht. De jonge vrouw verdween drie weken geleden op het eiland Tasmanië.

Céline Cremer was voor het laatst gezien op 17 juni in het plaatsje Waratah, op een tiental kilometer van de wandeling naar de Philosopher Falls. Haar auto staat sinds zeker 20 juni op de parking aan de start van de wandeling. 

De afgelopen weken doorzocht de politie intensief het gebied. Ook drones en helikopters werden ingezet en gespecialiseerde duikers doorzochten het water.  

Helaas is Céline niet gevonden 

Politie

Vorige week werd nog een ultieme zoekactie op poten gezet, in de hoop de vrouw terug te vinden, maar zonder resultaat. Vooraf was al aangegeven dat de operatie teruggeschroefd zou worden als die actie niets zou opleveren. "Er zijn uitgebreide zoekpogingen ondernomen op moeilijk terrein en in verraderlijke weersomstandigheden, maar helaas is Céline niet gevonden", zegt bevelhebber Stuart Wilkinson in het persbericht.

Medisch advies wees uit dat ze weinig tot geen kansen op overleven had. "Door de slechte weersomstandigheden en koude temperaturen waaraan ze blootgesteld was, kon ze niet overleven."

Door de slechte weersomstandigheden en koude temperaturen waaraan ze blootgesteld was, kon ze niet overleven

Politie

Alles wijst er volgens de speurders op dat de vrouw alleen reisde. De Belgische was een onervaren wandelaarster en uitgerust voor een lichte dagtocht

De Australische politie zegt dat ze in constant contact stonden met de familie. "Het is logisch dat ze er kapot van zijn", zegt Wilkinson. De politie blijft eventuele informatie over Cremers verdwijning verder opvolgen.

Meest gelezen