Videospeler inladen...

BEKIJK: Rattenplaag vlak bij kampeerterrein van festival Tomorrowland in Boom

In Rumst hebben ratten vlot hun weg gevonden naar een kippenren aan de 's Herenbaan op de grens met Boom. De Boomse burgemeester Jeroen Baert (N-VA) heeft de organisatie van Tomorrowland alvast verwittigd. Vlakbij komt een kampeerterrein van het festival. Mogelijk gaat de gemeente een verdelgingsfirma inzetten. De organisatie van Tomorrowland denkt voorlopig niet dat het nodig is om maatregelen te nemen op het kampeerterrein.

Een kippenren aan de 's Herenbaan op de grens tussen Rumst en Boom trekt momenteel bijzonder veel ratten aan. Dat stelde Danny Van Rompaey vast, toen hij erlangs wandelde. Hij legde ze vast op film en deelde dat uit bezorgdheid op sociale media. Dat kwam Gazet van Antwerpen onder ogen. "Die dieren zijn duidelijk op zoek naar eten, als ze bij daglicht al zo actief zijn", zegt hij aan Radio2. "En binnenkort gaan hier in de buurt duizenden festivalgangers verblijven op een kampeerterrein van Tomorrowland." 

De gemeente Boom bekijkt of er iets moet gebeuren. "We hadden er nog geen klachten over gekregen. Wij hebben het ook via de pers vernomen", zegt burgemeester Jeroen Baert (N-VA). "Onze rattenvanger is intussen ter plaatse gegaan en heeft ons gemeld dat er een probleem is op een perceel dat nog net op het grondgebied van de gemeente Rumst ligt. We hebben dan contact opgenomen met de organisatie van Tomorrowland. Zij gaan de situatie vanmorgen nog bekijken. Indien nodig gaan we een bestrijdingsfirma inschakelen om het probleem daar op te lossen."

BEKIJK - Danny Van Rompaey filmde de ratten in de kippenren: "Ik zie ze al tussen de tentjes op Tomorrowland lopen":

Videospeler inladen...

Uit ervaring weten we dat er niet meer zoveel dieren nog komen piepen, als er 38.000 mensen op een terrein zitten

Debby Wilmsen, Tomorrowland

De organisatie van Tomorrowland is er gerust in. "Momenteel zitten die ratten nog niet op ons terrein. Ze zitten op 100 meter van onze crew-parking en op 150 meter van onze camping Dreamville, waar 38.000 mensen zullen logeren", zegt Debby Wilmsen van Tomorrowland. "Maar beide gemeentes zijn op de hoogte en zullen maatregelen nemen om te voorkomen dat ze op het kampeerterrein komen. Uit ervaring weten we ook dat er niet zoveel dieren nog komen piepen, wanneer er 38.000 mensen op een terrein zitten. We gaan ervan uit dat het dus allemaal wel veilig zal verlopen."

Zelf zal Tomorrowland op het terrein dan ook nog geen maatregelen nemen. "We gaan zeker geen rattenvergif strooien. De gemeente Boom gebruikt diervriendelijke rattenvallen. Als zij die buiten het terrein gaan inzetten, dan zal er al veel opgelost worden en moeten wij op het terrein geen extra maatregelen nemen."

Jef Wijckmans

Meest gelezen