Tamara en Sven baten B&B Koto uit.© VTM

Sven baat B&B uit met visuele beperking: “Toen ik te horen kreeg dat ik blind zou worden, veranderden we onze aanpak”

Een primeur in Met vier in bed. Voor het eerst doet er iemand mee die een visuele beperking heeft. In het centrum van Antwerpen baten Tamara en Sven al jaren B&B Koto uit. Sven werd de voorbije jaren langzaam blind en ziet zo goed als niets meer. Toch weerhield hem er dat niet van om zijn droom te verwezenlijken: een B&B uit de grond stampen.

Tom Vets

“Toen ik te horen kreeg dat ik blind zou worden, kwam er een verandering in onze aanpak”, vertelt Sven. “Een beperking mag geen beperking van je leven zijn. Je kan nog steeds avontuurlijk reizen, vulkanen beklimmen …” B&B Koto is een uniek verblijf met een zogeheten universal design. Dat wil zeggen dat de zaak op dusdanige manier is ingericht, dat ze ook perfect toegankelijk is voor mensen met een beperking.

Vanuit Antwerpen zullen de twee flink wat afstand moeten afleggen. Vlak bij het historische Lanaken bevindt zich B&B Gellick van Mariet en Paul. De Hongaarse Péter en Vlaamse Andy van B&B Maas & Mechelen mogen de spits afbijten. De heren hebben elkaar acht jaar geleden ontmoet op skivakantie en vormen sindsdien een onafscheidelijk dreamteam. Afsluiten doen de duo’s in Zottegem, in Het Blauwe Huis van Katelijne en Dirk.

‘Met vier in bed’, VTM, maandag tot donderdag om 21.20 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER