Photo News
Volledig scherm
© Photo News

LIVE. Regering bereikt akkoord over pensioenhervorming - oppositie en vakbonden reageren kritisch: “Onbegrijpelijk en onaanvaardbaar”

UPDATEDe federale regering heeft maandagochtend een akkoord bereikt over nieuwe pensioenmaatregelen. “Werken moet lonen”, klinkt het bij premier De Croo en minister van Pensioenen Lalieux. De oppositie en de vakbonden reageren echter kritisch op het akkoord: “Onbegrijpelijk en onaanvaardbaar.”Volg hier alle live updates over de pensioenhervorming.

205 reacties

  • Johan Versteele

    9 maanden geleden
    Pensioenhervorming betaalbaar houden ? Het is simpel ! werken moet meer lonen , voor elk gewerkt jaar 50 euro !netto! dus 20 jaar werken =1000 euro , 42 jaar werken =2100 euro + Extra "netto" pensioenbonus van max ! =22500 euro voor wie "max 3 jaar" langer doorwerkt na de datum van zijn vervroegd pensioen ( 1e en 2e jaar zijn bedragen pensioenbonus dus wat minder) en dit opgespaard netto bedrag wordt dan door de pensioendienst gestort op Uw rekening de datum dat je met pensioen ingaat !
  • MARLEEN WAUBEN

    10 maanden geleden
    Ik vind het vooral frappant dat er niet gesproken wordt over het pensioen vd politici. Terwijl dit toch wel een doorn in het oog is vd bevolking. Waarom daarop niet besparen. Brengt veel meer op. Probleem opgelost.
  • Nadia Daron

    10 maanden geleden
    Hoe zit het met de pensioenen van de politieke elite. Daar wordt weer eens niet aan geraakt en dat zal ook niet gebeuren. Je moet maar durven van een pensioendossier op tafel te leggen. Wat een schande van aan de perequatie van de ambtenaren te raken en nog het meest aan diegene die gestudeerd hebben. Jullie lachen de leerkrachten in hun gezicht uit. Wat een onrechtvaardigheid. Waar zitten de vakbonden om de ambtenaar te verdedigen? Waar zit Vooruit en CD&V? Nu hoor je ze niet.
  • Rik Merendaal

    10 maanden geleden
    Als ambtenaar 42j. carriére, maandelijks een flink bedrag van mijn loon moeten afstaan aan belastingen, RSZ, bijzonder Soc. bijdragen enz! Zogezegd de compromis voor uw pensioen later! In tegenstelling, zelfstandigen kunnen alle kosten voor hun zaak inbrengen, o.a. BTW terug, onkosten, auto, ... en als ze op pensioen gaan krijgen ze nu een mooi pensioen uitbetaald van de huidige regering! Mooie eerlijke regeling zou ik zeggen? VLD en consoorten de kiezers zullen aan u denken met deze fiere besli
  • Guido Sarazin

    10 maanden geleden
    De ambtenaar is terug kop van jut. Eerst tijdens zijn loopbaan (geen tweede peiler, maaltijdcheques, bedrijfswagen, ...) En nu nog op zijn vermeend hoog pensioen, voor sommige beloofd als uitgesteld loon dat ze bij de start van hun carrière niet kregen. Het gras is altijd groener aan de overkant.