Aangeboden door HBVL Shop

Zo creëer je het vakantiegevoel in eigen tuin

De zomer is in het land, en dat betekent extra genieten van het buitenleven. Waarom wachten tot je op reis bent? Met deze tips geniet je van een vakantiegevoel in eigen tuin.

Kies een thema 

Wil je de sfeer van het Franse platteland naar je tuin brengen, een terras in Ibizastijl, je heel de zomer in een tropisch oord wanen of je tuin omtoveren tot een Engelse cottagetuin? Breng je favoriete vakantiebestemming naar je eigen tuin met de juiste accessoires. Denk aan potten met bloeiende planten, schaduwdoeken en parasols, een hangmat, lampionnen in de bomen, een linnen tafelkleed en leuke zitplekjes door de tuin heen.

 

Eet en kook zo veel mogelijk buiten 

Het vakantiegevoel creëer je door vaak buiten te zijn. Met een barbecue kom je al een heel eind, maar als je de plaats hebt kan je ook voor een buitenkeuken gaan zodat je elke maaltijd buiten kan bereiden. Ga eens naar een andere supermarkt en kook nieuwe gerechten met onbekende ingrediënten, zo waan je je meteen in het buitenland. Zorg ook voor een tuinbankje waar je ’s ochtends gezellig koffie kunt drinken, en lekkere ligstoelen om te aperitieven. Zo geniet je heel de dag door van je tuin.

LEES OOK. 5 verkoelende tips voor warme zomernachten 

Geniet van lange zomeravonden 

Na een warme zomerdag is het ’s avonds nog lang aangenaam om buiten te zitten. Maak je zomeravonden memorabel met comfortabele stoelen, sfeervolle buitenverlichting, kaarsen op tafel en een terrasvuurtje voor mocht het te kil worden. Natuurlijk altijd gezelliger met vrienden, familie of buren op bezoek.

 

Kampeer in eigen tuin 

Wil je het vakantiegevoel helemaal opwekken, slaap dan eens een nachtje onder de sterren in een tentje of onder een groot laken dat je over een touw heen spant. Ga voor de glamping ervaring en leg een goede matras en veel kussens buiten. Extra tip: vergeet de muggenspray niet.

LEES OOK. Met deze activiteiten beleef je een zomer vol spanning en plezier 

Zorg voor waterpret 

Of het nu een klein plonsbad, een zwemvijver, jacuzzi of een buitendouche is: met warm weer staat water in de tuin altijd garant voor vakantiekriebels. Creatievelingen kunnen zelfs met een oud bad een leuk waterplekje maken waar je even kunt afkoelen in de zomer.

Gerelateerd

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws