Parkeerwachter krijgt zes jaar cel voor steekpartij tijdens trouwfeest

© Shutterstock

Parkeerwachter Omar M. (49) uit Antwerpen is donderdag veroordeeld tot zes jaar cel voor een steekpartij op een trouwfeest. De correctionele rechtbank vond het bewezen dat hij de broers van de bruid met een mes te lijf was gegaan na een discussie over een foutgeparkeerde wagen.

adm

Het incident gebeurde in de nacht van 12 op 13 oktober 2013 op de parking van feestzaal Flora in Zwijndrecht. Hakim A. (34) werd met een messteek in de hartstreek en een flinke snijwonde aan de hals naar het ziekenhuis gebracht.

Het slachtoffer verklaarde later dat hij met de parkeerwachter woorden had gehad, omdat hij zijn wagen niet voor de ingang mocht parkeren om de taarten af te zetten. Toen hij later op de avond buiten een sigaretje stond te roken, was het opnieuw tot een discussie gekomen, die ontaardde in een steekpartij. Zijn broer Khalid (28) was tussenbeide gekomen en had een messteek in de schouder opgelopen. Ook hij duidde de parkeerwachter als dader aan.

De politie trof Omar M. in het woongedeelte boven de feestzaal aan. Zijn hoofd vertoonde sporen van geweld en hij had een snijwonde aan zijn hand. Hij verklaarde dat een tiental mensen hem had aangevallen na een twist over een foutgeparkeerd voertuig. Hij was naar binnen gevlucht en ontkende dat hij gestoken had.

Op het dak van een garagebox, vlak naast de keukeningang die de parkeerwachter gebruikt had, werd een vouwmes aangetroffen. Enkel het DNA van de beklaagde werd erop teruggevonden. Omar M. bleef er echter bij geen mes gehanteerd te hebben en vroeg de vrijspraak. Het openbaar ministerie had drie jaar cel gevorderd voor poging tot doodslag en zware slagen. De rechtbank veroordeelde hem tot het dubbele. Hij moet de bruid en haar broers ook bijna 21.000 euro schadevergoeding betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen