© Instagram @soudalquickstepteam

Remco Evenepoel gaat van start in de Vuelta: “Ik ben klaar om er mijn titel te verdedigen”

Remco Evenepoel (23) neemt ook dit jaar deel aan de Vuelta, die op 26 augustus van start gaat in Barcelona. Het nieuws deed eerder vandaag de ronde en werd in de namiddag ook officieel.

Maarten Vanhoof

“Ik kom terug en ben klaar om mijn titel in de Vuelta 2023 te verdedigen”, schrijft Evenepoel op sociale media. “Ik kijk uit naar een nieuw gevecht op de mooie Spaanse wegen. Tot in Barcelona!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In een persbericht gaf de wereldkampioen meer uitleg bij zijn tweede deelname aan de Ronde van Spanje. “Ik ben echt enthousiast om terug te keren in de Vuelta. Ik heb natuurlijk alleen maar geweldige herinneringen aan mijn eerste deelname vorig jaar, toen we een geweldige tijd hadden. Ik kan niet wachten om er weer te zijn, om de wedstrijd en de vele uitdagingen aan te gaan en om weer die geweldige fans te ontmoeten wiens fantastische energie je elke dag voelt.”

“Zoals jullie allemaal weten, ben ik dol op koersen in Spanje”, gaat Evenepoel verder. “Veel van mijn grootste overwinningen sinds ik prof ben, heb ik daar behaald. Ik hoop dat ik deze weg volgende maand kan voortzetten wanneer ik met mijn ploeggenoten van Soudal-Quick-Step van start zal gaan in Barcelona, waar ik een paar maanden geleden nog een mooie overwinning pakte in de regenboogtrui (de slotrit van de Ronde van Catalonië, red.).”

Vóór de Vuelta rijdt Evenepoel de Clasica San Sebastian (29 juli), die hij twee keer eerder won, en verdedigt hij zijn wereldtitel in Glasgow (13 augustus). Momenteel bereidt hij zich in Val di Fassa voor op deze doelen.

Evenepoel won vorig jaar met de Vuelta zijn eerste grote ronde. Dit jaar nam hij deel aan de Giro, maar na negen ritten – met twee etappezeges op zak – moest hij opgeven met een coronabesmetting.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer