© ima

© ima

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Drie jaar effectief voor zware afranseling en messteken in buik

Het hof van beroep in Antwerpen heeft de straf van Kamiel V. (22) uit Herentals teruggebracht van zes jaar effectief naar vijf jaar, waarvan twee voorwaardelijk. Volgens het hof was er van moordpoging geen sprake, wel van poging doodslag.

Ivo Meulemans

Truckchauffeur Michael Peetermans (53) uit Sint-Gillis-Waas kroop op 4 januari 2015 door het oog van de naald. Op die dag werd hij naar de woning gelokt van Freddy G. (44) uit Herentals. De man pikte het niet dat Peetermans aanpapte met zijn minderjarige dochter.

Zodra Peetermans binnen was, gingen Freddy G., Kamiel V. (22), Bjorn S. (23) en het minderjarige vriendje van het meisje hem te lijf. Er werden ook twee vechthonden op hem losgelaten. Toen hij kon ontsnappen, pakte Kamiel V. een mes en stak hem nog vier keer in de buik.

De advocaat-generaal had vorige maand negen jaar cel geëist en meende dat voor Kamiel V. ‘moordpoging’ de juiste kwalificatie is. Het hof was van oordeel dat Kamiel V. wel de intentie had om zijn slachtoffer te doden, maar dat het niet om een weloverwogen beslissing ging. “De beklaagde handelde in een opwelling en uit schrik dat iemand het geroep van het slachtoffer zou horen”, meende het hof.

Kamiel V. kreeg vijf jaar cel, waarvan drie jaar effectief. Hij moet zich psychisch en psychiatrisch laten begeleiden, in behandeling voor zijn drugsprobleem, een vast adres nemen en zich onderwerpen aan urinetesten.

Freddy G. kreeg in Turnhout vijf jaar celstraf. Bjorn S. kwam weg met drie jaar, waarvan 18 maanden voorwaardelijk. Aan het slachtoffer is een provisionele schadevergoeding van 12.500 euro toegekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER