© ATV, BFM

Parking van Makro blijft groot stort ondanks inspanningen om terrein schoon te houden

Deurne -

De parking van de ondertussen al een tijdje gesloten Makro blijft een populaire plek om illegaal afval te storten. Opnieuw liggen er overal vuilniszakken, delen van meubilair en andere troep op het terrein.

Patrick Van de Perre

Ook de districtsburgemeester van Deurne Tjerk Sekeris (N-VA) ziet met lede ogen aan hoe de parking keer op keer gebruikt wordt als sluikstort. Het publieke deel van de site, waar het sluikstort ligt achter het tankstation, wordt geregeld opgeruimd door de stedelijke diensten.

Rondom het privédomein is een draad gespannen om ongewenste bezoekers buiten te houden. Zonder veel succes zo blijkt. “Eigenaar Wholesale Real Estate Belgium staat zelf in voor het weghalen van het sluikstort. En dat gebeurt ook. Er komt vaak een vrachtwagen om alles op te halen”, zegt Tjerk Sekeris.

Een spijtig en willekeurig stilleven op de parking.  Foto: bfm

Sinds de Makro-winkels in België begin dit jaar officieel failliet verklaard werden, trekken de verlaten terreinen de ene na de andere sluikstorter aan. “Nochtans kunnen mensen onder meer oude meubels en matrassen, om maar enkele voorbeelden te geven, ook gratis naar een recyclagepark brengen”, aldus nog de districtsburgemeester.

LEES OOK. Geen veredelde stortplaats meer: sluikstort op Makro-site opgeruimd

Zakken met restafval en andere onbestemde troep worden in de struiken gedumpt.© bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV