PhotoNews

Sint-Joost installeert 24/7 politieaanwezigheid in Noordwijk

Sint-Joost-ten-Node gaat een extra budget van anderhalf miljoen euro besteden aan veiligheidsmaatregelen in de Noordwijk. Dat kondigt burgemeester Emir Kir (onafhankelijk) maandag aan in een persbericht.

Na eerder al onder meer een alcohol- en samenscholingsverbod te hebben ingevoerd, schroeft Sint-Joost-ten-Node de maatregelen in de Noordwijk nog wat verder op. Er wordt anderhalf miljoen euro vrijgemaakt om te zorgen voor 24/7 politieaanwezigheid in de Noordwijk, aldus de burgemeester in een persbericht.

"Uitzonderlijke omstandigheden vragen om uitzonderlijke maatregelen", klinkt het. "We nemen hiermee onze verantwoordelijkheid op gemeentelijk niveau, zoals we altijd hebben gedaan voor de Noordwijk, in afwachting van de maatregelen op regionaal en federaal niveau."

De burgemeester kondigt in het bericht aan ook de aanwezigheid van gemeentewachten op te schroeven. Ze zullen nu 's avonds tot twee uur 's nachts patrouilleren. "We hebben tevens de verandering van rijrichtingen doorheen de wijk ingevoerd om het transitverkeer, dat bevorderlijk is voor misdrijven, te beperken", voegt de burgemeester nog toe. Tot slot zullen slecht geparkeerde steps systematisch worden verwijderd en wordt de wijk "met water gereinigd".

"We blijven ook structurele projecten opvolgen, zoals de heraanleg van het eerste deel van de Brabantstraat", aldus Kir.

Meest gelezen