Traditionele banken trekken spaarrentes op, maar er is meer nodig om de nichespelers te kloppen

Meer en meer (traditionele) banken verhogen de spaarrentes. Na onder meer KBC en BNP Paribas Fortis stellen nu ook Crelan en AXA Bank de spaartarieven naar boven. De renteverhogingen zijn welgekomen, maar de grote spelers zullen nog een tandje moeten bijsteken als ze hun kleinere concurrenten het vuur aan de schenen willen leggen.

Waarom is dit belangrijk?

De federale regering heeft al meermaals kritiek geuit op de lage spaartarieven in ons land. Die ontevredenheid is zodanig groot dat ze in september een eenjarige staatsbon zal uitgeven om zo de concurrentie aan te gaan met de spaarboekjes. De regeringspartijen hopen dat dat de banken zal aanzetten om de rentes te verhogen.

In het nieuws: Crelan en AXA Bank verhogen op 17 juli de spaarrentes. Eind 2021 heeft Crelan AXA Bank overgenomen, waardoor de spaarrentes van die twee banken nu dezelfde evolutie volgen.

  • De rente op de gewone spaarboekjes van de twee banken stijgt volgende week van 0,5 naar 0,9 procent. Het Direct boekje van Crelan en de I-plus spaarrekening van AXA Bank brengen vanaf dan ook 0,9 procent op.
  • Op Crelans iHorizon boekje en AXA's spaarrekening Start2bank spaar fidelity stijgt het totaa
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer