“Aanklachten tegen BBC-presentator zijn nonsens”: advocaat van ‘slachtoffer’ spreekt uitlatingen van diens moeder tegen

De advocaat van de nu 20-jarige jongeman voor wiens seksueel getinte foto’s een bekende BBC-presentator volgens diens moeder betaald zou hebben toen hij minderjarig was, spreekt dat volledig tegen. “Het is nonsens”, reageert hij.

gjs

De Britse tabloid The Sun pakte uit met het verhaal dat een “bekende” BBC-presentator – wiens identiteit voorlopig onbekend is – gedurende een periode van drie jaar in totaal 35.000 pond (zo’n 41.000 euro) betaald zou hebben aan een tiener, in ruil voor seksuele foto’s. Die zou dat geld vervolgens gebruikt hebben om een drugsverslaving te betalen. Hij werd intussen geschorst.

LEES OOK. BBC schorst presentator die “tienduizenden euro’s betaalde voor seksuele foto’s van tiener”

Het was de moeder van de jongen die de beweringen gedaan had. Maar nu spreekt de advocaat van de jongeman dat opmerkelijk genoeg helemaal tegen in een brief die aan BBC bezorgd werd. “Om alle twijfel uit de wereld te werken: er is niets ongepast of onwettig gebeurd tussen onze cliënt en de BBC-presentator. De beweringen in The Sun zijn nonsens.”

LEES OOK. Presentatoren, producers, deejays: de lijst van BBC-seksschandalen wordt almaar langer

Volgens de brief had de jongeman vrijdagavond al aan The Sun laten weten dat er niets waar is van het verhaal. “En toch werd het artikel gepubliceerd”, schrijft de advocaat.

LEES OOK. Druk op BBC neemt toe: Britten willen weten wie anonieme “foute presentator” is

Volgens The Sun is er niets verkeerds aan het artikel. “Wij hebben bericht over twee heel bezorgde ouders die een klacht ingediend hebben tegen de BBC over het gedrag van een presentator en het welzijn van hun kind. De BBC heeft daar niet naar gehandeld. We hebben bewijzen gezien dat de bezorgdheid van de ouders ondersteunt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER