© Chris Nelis

Woonzorgcentrum ’t Dorp in Helchteren niet langer onder verhoogd toezicht

Houthalen-Helchteren -

Woonzorgcentrum ’t Dorp in Houthalen-Helchteren staat niet langer onder verhoogd toezicht van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Vorig jaar belandde de instelling op de zwarte lijst, nadat verschillende gebreken werden vastgesteld.

Toon Royackers

Dat gebeurt als er zich ernstige of aanhoudende klachten voordoen, of wanneer er vragen rijzen over de kwaliteit van de zorg. De voorzieningen krijgen dan minstens twee keer per jaar een inspectiebezoek en moeten dringend verbeteringen uitvoeren. Doen ze dat niet, dan riskeren ze een schorsing of de intrekking van hun erkenning.

Woonzorgcentrum ’t Dorp is nochtans een van de duurste in onze provincie. Maar de voorziening ging na de klachten vorig jaar dus wel aan de slag. Intussen kan ze opnieuw drie positieve inspectieverslagen voorleggen. Daarvoor werden onder andere extra armleuningen en slotjes geplaatst. Er is ook extra verzorgend personeel in ’t Dorp en de medicatiedossiers worden volgens de richtlijnen opgevolgd. “Uit de inspecties blijkt dat de verbeteringen bovendien duurzaam zijn”, legt woordvoerder Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid uit. “Daardoor is een verhoogd toezicht niet langer nodig.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer