Carl Icahn bereikt deal over openstaande schulden nadat shorter de aandelenkoers van zijn investeringsbedrijf in elkaar liet storten

2023 was tot nu toe allesbehalve een topjaar voor Icahn Enterprises, het investeringsbedrijf van de beleggersactivist Carl Icahn. Door een vernietigend rapport van de shortseller Hindenburg over het bedrijf is de aandelenkoers in vergelijking met begin dit jaar met zo’n 45 procent naar beneden getuimeld. Hij heeft nu een deal met de banken gesloten over een loskoppeling van zijn leningen van de handelskoers van Icahn Enterprises.

Waarom is dit belangrijk?

Carl Icahn, de beleggersactivist die beroemd is omdat hij tal van grote beursbedrijven tot beleidswijzigingen dwong, kwam in mei zelf onder vuur te liggen nadat Hindenburg een rapport publiceerde waaruit blijkt dat verscheidene delen van de investeringsgroep, en dus ook het hele bedrijf, flink overgewaardeerd zijn.

In het nieuws: Na maandenlang te onderhandelen met zijn geldschieters heeft Icahn met hen een akkoord bereikt over de openstaande schulden. Dat meldt de Wall Street Journal.

  • Om te beginnen worden zijn leningen losgekoppeld van de aandelenkoers van Icahn Enterprises. Zo voorkomt Icahn dat hij een margin call krijgt als de aandelenkoers van zijn investeringsbedrijf verder zakt. Volgens het rapport van Hindenburg heeft de beleggersactivist zo'n 60 procent van zijn belang in Icahn Enterpris
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer