Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS).
Volledig scherm
Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS). © RV

HERLEES. Zelensky hijst Oekraïense vlag nabij NAVO-top - België gaat F-16-instructeurs voorzien voor Oekraïne

UPDATEHerlees hier het nieuws van 11 juli over de oorlog in Oekraïne. België zal F-16-instructeurs voorzien voor Oekraïne. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder bekendgemaakt op de NAVO-top in Vilnius. België maakt samen met tien andere landen deel uit van landen die Oekraïense piloten zal opleiden op F-16-gevechtsvliegtuigen.

43 reacties

  • Daniel Patteet

    10 maanden geleden
    Alles doen wat in onze macht ligt om Oekraïne te helpen.is t minste wat we kunnen doen.Rusland is de agressor en zoals met alle agressors,krijgen ze geweld terug.Oekraïne moet winnen.Kost wat kost.Want anders wordt t een ander verhaal.
  • guido Bervoets

    10 maanden geleden
    Oekraïne is een onafhankelijk en democratisch land dat het recht heeft om over haar eigen toekomst te beslissen. Waar haalt Poetin het recht vandaan om eerst de Krim te annexeren, daarna proberen de Oekraïense regering te vervangen, maar toen dat niet lukte de oorlog verklaarde en het land binnenviel? Als de internationale gemeenschap daar niet zou op reageren zou niets Poetin nog tegenhouden om ook Estland, Finland, Zweden e.a. binnen te vallen. Wij hebben geen andere keuze dan te helpen.
  • Tim Leppens

    10 maanden geleden
    Waarom zou Oekraïne moeten onderhandelen, onderhandelen is altijd verliezen voor Oekraïne. Dan moeten ze weer een stuk grond afgeven, en over een paar jaar gaat rusland opnieuw proberen aanvallen, ziet niemand dit in? Beste is materiaal sturen en rusland verjagen nu ze zwakker aant worden zijn,m. Mijn gedacht.
  • Marie Vandam

    10 maanden geleden
    Alles om een oorlog in stand te houden nietwaar ,die dat dit tof vinden zouden zich diep moeten schamen
  • Jan Van den Bossche

    10 maanden geleden
    Oekraine vechten voor de Europese vrije wereld? Wat een onzin die Zelensky verkondigt. Laat mij niet lachen. Rusland gaat nooit een NATO-land aanvallen. Ze zijn niet gek. Strikt voor ons is dat hele gedoe gewoon verspilling, ten goede van de geo-politiek van de VS.