Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V, links) en premier Alexander De Croo (Open Vld, rechts)
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V, links) en premier Alexander De Croo (Open Vld, rechts) © Photo News


Kan minister Van Peteghem fluiten naar zijn fiscale hervorming? “De PS heeft het slimmer aangepakt”

Nu er een pensioenakkoord is, valt een belangrijk breekijzer weg om nog een fiscale hervorming te forceren. Hoe moet het nu verder? “Binnen tien dagen hebben we een akkoord”, zegt premier De Croo. Is dat zo, hoe liggen de kaarten echt?

74 reacties

  • marc mortier

    10 maanden geleden
    Dat de pensioenen exploderen in de toekomst , wisten onze ministers al 30 jaar . De verschillende regeringen hebben geen enkel maatregel genomen voor dit fenomeen . Daar zijn alle regen partijen sinds 30 jaar verantwoordelijk voor , zowel federaal als gewestelijk . Het zijn een bende onbekwamen .
  • Patricia Bursens

    10 maanden geleden
    In de berekening van het pensioen voor 2050-2070 ontbreekt een belangrijke factor. De babyboomers zijn nu allemaal rond de 70 en hebben niet het oneindig leven. Dus zal de vergrijzing verminderen i.p.v. te vermeerderen en tegen 2050-2070 zullen er minder gepensioneerden zijn dan nu. Meer geld om te verdelen of zou het tegen dan allemaal verdwenen zijn in bepaalde zakken=misrekening in eigen voordeel.
  • Robert Raemen

    10 maanden geleden
    Als je na 20 jaar werken 1500€ pensioen krijgt, dan zou je omgerekend na 50 jaar werken 3750€ pensioen moeten krijgen. Vergeet het maar. Voor elk jaar wat je na je 65ste werkt wordt er via RSS inhoudingen gedaan waarin ook de zogezegde pensioen opbouw zit, echter na je 65ste doe je geen pensioenopbouw meer en krijg je 0,0 meer pensioen, begrijpe wie kan
  • linda Hofkens

    10 maanden geleden
    Dat langer werken beste mensen is er ,als ik me niet vergis, door NVA doorgeduwd in de Zweedse coalitie! Als men ons federaal niet besteelt is het wel Vlaams want wie schafte de woonbonus af? Wie spreekt altijd voor de superrijken? Wie is de huidige neoliberale partij?Ik kan zo nog even doorgaan ... dus denk maar goed na volgend jaar of we belanden in mega grote besparingen die de "gewone mensen" zeer veel pijn zullen doen en men zegt het ons al in niet mis te verstane bewoordingen.
  • leen hanssens

    10 maanden geleden
    Wat heeft deze regering "Vivaldi" al verwezenlijkt? Niets.