Ook vrachtwagenchauffeur van H.Essers overleden na zwaar ongeval in West-Vlaanderen

In de gemeente Heuvelland in West-Vlaanderen heeft dinsdagochtend een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. De betrokken voertuigen vatten na het ongeval brand, waarna het vuur oversloeg op enkele rijwoningen. Er vielen twee dodelijke slachtoffers, één persoon raakte gewond. Dat bevestigen de brandweer van de zone Westhoek en de politiezone Arro Ieper.

ptb, jvh

De hulpdiensten werden dinsdagochtend rond 8.30 uur opgeroepen voor een verkeersongeval met een bestelwagen en een vrachtwagen met oplegger in de Rijselstraat in de Heuvellandse deelgemeente Wijtschate, vlakbij de grens met Komen-Waasten. De voertuigen kwamen na het ongeval tot stilstand tegen enkele rijwoningen. Twee woningen vatten daarop vuur, later sloeg het vuur ook over naar een derde woning.

De brandweerzone Westhoek blust momenteel enkel nog de derde woning, maar de nabluswerken zullen nog veel tijd in beslag nemen. Door de omvang van de brandweerinterventie is de Rijselstraat plaatselijk volledig afgesloten voor het verkeer, dat zal vermoedelijk nog de hele dag het geval zijn.

Drie slachtoffers

Bij het ongeval viel één dodelijk slachtoffer, wiens identiteit momenteel nog onbekend is. De zwaargewonde vrachtwagenchauffeur van H.Essers werd met zware brandwonden overgebracht naar het UZ Gent en overleed later ook aan zijn verwondingen. Eén buurtbewoonster liep bij het incident lichtere verwondingen op en werd ter plaatse verzorgd.

Door de brand raakten ook drie huizen zwaar beschadigd. Twaalf mensen worden voorlopig opgevangen in een nabijgelegen feestzaal in buurgemeente Mesen. De getroffen inwoners kunnen voorlopig terecht in noodwoningen.

Het is nog onduidelijk hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren. De Ieperse afdeling van het parket West-Vlaanderen heeft een deskundige aangesteld om de omstandigheden te onderzoeken.

© ptb

© ptb

© ptb

© ptb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer