Ryotaro Ito stond voor het eerst aan de aftrap.© Bart Borgerhoff

STVV maatje te groot voor Nederlandse tweedeklasser: “Tevreden over eerste helft, niet over de tweede”

STVV blijft ongeslagen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Kanaries wonnen in Horst hun oefenpartij tegen de Nederlandse tweedeklasser Top Oss met 1-3. “Het belangrijkste is dat we leren uit onze fouten van de tweede helft”, concludeerde coach Thorsten Fink.

Pieter Vanlommel

Top Oss eindigde het afgelopen seizoen op een povere zeventiende plaats in de Nederlandse eerste divisie. Het klasseverschil met STVV bleek vanaf minuut één logischerwijze te groot. Met een hoge pressing en snelle balcirculatie en met Jarne Steuckers en Ryotaro Ito als uitblinkers drukten de Kanaries hun opponent helemaal achteruit. Het geel-blauwe overwicht werd uiteindelijk in een verdiende voorsprong omgezet dankzij doelpunten van Steuckers en Barnes.

“Je kon zien dat de jongens die in de eerste helft speelden, graag voetballen”, stelde Fink genoegzaam vast. “Het elftal voor de rust deed het prima. Ze ontwikkelden hoge druk en zetten het overwicht om in doelpunten. Ik ben ook tevreden voor onze spitsen, die eindelijk beginnen te scoren. Dat lukte in de voorbije wedstrijden nog niet zo goed. Dit zal deugd doen voor hun vertrouwen.”

Steuckers opende de score.© Bart Borgerhoff

Leren uit fouten

Na de rust was het allemaal wat minder bij STVV. Bocat flitste een paar keer en Kaya was bedrijvig voor doel, maar de teamprestatie bleef achterwege. “Over onze tweede helft ben ik niet tevreden”, bevestigde Fink. “We vergaten te pressen en we maakten fouten in de opbouw. Ach, het belangrijkste is dat we eruit leren. Daarvoor dienen deze oefenwedstrijden.”

Hashioka geveld door hitte

De hitte eiste danig zijn tol in Horst. Zo had Daiki Hashioka, die in de tweede helft mocht opdraven, na het laatste fluitsignaal af te rekenen met een zonnesteek. De Japanner kampte met hoofdpijn en duizeligheid en moest even verzorging krijgen. Fysieke kwaaltjes waren er ook voor Stan Van Dessel en Bruno Godeau. De eerste bleef uit voorzorg aan de kant met stramme spieren, Godeau ging halfweg de tweede helft naar de kant met hinder aan de rug. Beide blessures lijken niet al te ernstig. (pivan)

Woensdag krijgen de Kanaries opnieuw twee trainingsessies voorgeschoteld, vrijdag en zaterdag oefenen ze opnieuw. De duels tegen Helmond Sport en Wiesbaden vormen nummer acht en negen (!) van de voorbereiding. “Of dat niet wat veel is?” herhaalde Fink de vraag. “Nee hoor, een wedstrijd is de beste oefening. Het tempo en de intensiteit ligt er hoger dan op training waardoor je sneller kan zien welke combinaties goed en minder goed werken. Dat heb ik vandaag opnieuw kunnen vaststellen.”

Joselpho Barnes maakte zijn eerste doelpunt als Kanarie.© Bart Borgerhoff

STVV (eerste helft): Coppens – Ananou, Smets, Van Helden, Teuchy, - Steuckers, Dumont, Ito, Koita - Barnes, Okazaki.

STVV (tweede helft): Lendfers – Hashioka, Mindombe, Godeau (66’ Francis), Bocat – Lenoir, Delorge, Filippov, Nhaili - Librici, Kaya.

DOELPUNTEN: 20’ Steuckers 0-1; 38’ Barnes 0-2; 62’ Kaya 0-3; 70’ 1-3.

Kanaries spelen ‘Horst Got Talent’

Ook aan de teambuilding wordt gedacht tijdens de zomerstage in Horst. Zo werd het spelletje Horst got talent in het leven geroepen. Dat is een parodie op Britain’s Got Talent, waarbij deelnemers een speciale act moeten opvoeren voor een jury en vervolgens doorstoten of afvallen. Tijdens deze stage komt elke Kanarie aan bod met een zelf bedachte act. De … slechtste act wordt uiteindelijk tot winnaar van Horst Got Talent uitgeroepen. Dinsdag was het de beurt aan Bruno Godeau, Rein Van Helden, Alois Diriken en T2 Sebastian Hahn. Benieuwd wie er aan het eind van de week als minst getalenteerde artiest uit de bus valt… (pivan)

Fatih Kaya nam de 0-3 voor zijn rekening.© Bart Borgerhoff

© Bart Borgerhoff

© Bart Borgerhoff

© Bart Borgerhoff

    Aangeboden door onze partners