Biden blijft blunderen: koning Charles maant Amerikaanse president “die compleet de kluts kwijt is” aan om zich te haasten tijdens eerste bezoek sinds kroning

De Amerikaanse president Joe Biden is maandag door koning Charles III ontvangen op het kasteel van Windsor, waar ze onder meer spraken over het klimaat, een onderwerp dat de Britse koning na aan het hart ligt. De ontmoeting tussen de twee wereldleiders kon op veel belangstelling rekenen, al ging de grootste aandacht toch vooral naar een zoveelste flater van de intussen 80-jarige Biden. “Hij is compleet de kluts kwijt.”

wvb
Bron: 7sur7

Biden die in Londen op de thee gaat bij koning Charles is in zekere zin historisch te noemen aangezien het hun eerste samenkomst is sinds de kroning van de 74-jarige vorst. Echter zal het plechtige ontmoetingsmoment tussen de twee tenoren de geschiedenis ingaan als de zoveelste gênante vertoning van de Amerikaanse president, wiens gezegende leeftijd hem steeds meer parten lijkt te spelen.

Op beelden van de welkomstceremonie is te zien hoe Biden een oeverloos lang gesprek lijkt te voeren met een van de bewakers, terwijl die net de taak hebben om de lippen stijf op elkaar te houden. Charles was duidelijk niet gediend met het onverwachte oponthoud. Met enkele niet mis te verstane handgebaren probeerde hij schot in de zaak te krijgen. Omdat dit niet meteen doordrong tot de verstrooide president, besloot de in mei gekroonde vorst dat het welletjes was geweest en onderbrak abrupt de “conversatie”.

“Verstand verloren”

“Koning Charles worstelt om Biden verder te leiden”, klinkt het in een tweet van RNC Research, dat de intussen veelvuldig aangeklikte video deelde.

“Joe Biden heeft zijn verstand verloren”, hield de koninklijke commentator Nile Gardiner het net wat minder braaf.

Na deze nieuwe blunder bleef het verwarde gedrag van president Joe Biden vragen oproepen. Luttele momenten nadat hij Charles de hand had geschud, raakte de opvolger van Donald Trump even de rug van de vorst aan. Een gebaar dat door sommige waarnemers werd beschouwd als een schending van het koninklijk protocol.

LEES OOK. Niet altijd zo zachtaardig als hij in het openbaar is, wel integendeel: (ex-)medewerkers getuigen over het korte lontje van Joe Biden

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER