Woon-en zorggroep Triamant in Velm bij Sint-Truiden vraagt, na woelige periode, faillissement aan

De woon- en zorggroep Triamant heeft het faillissement aangevraagd voor de vestiging in Velm bij Sint-Truiden. De groep zit al enkele weken in financiële problemen nadat de zorgpartner van de groep, Curamant, failliet was gegaan. De directie gaf een schriftelijke verklaring.

De Triamant-vestigingen in Zottegem en Ronse werden al overgenomen, maar nu vraagt de vestiging van de woon- en zorggroep in Velm, in Sint-Truiden het faillissement aan.

Ook de toekomst van de sites in Bree en Wervik staan op de helling. In Velm werd het personeel vanmorgen ingelicht, de bewoners kregen vanmiddag een brief over het nakende faillissement. 

"In de afgelopen dertien jaar hebben we samen aan de touwen getrokken", klinkt het. "Met een zwaar gemoed dienen we jullie te melden dat we er helaas niet in geslaagd zijn om Triamant Haspengouw als woon- en leefvorm stevig te verankeren in de samenleving. Onder meer de coronacrisis heeft haar zware tol geëist."

"Met dalende inkomsten en stijgende kosten klopte het financiële plaatje niet langer. De groep kreeg te kampen met liquiditeitsproblemen. Op diverse doortastende manieren hebben we ingegrepen om te proberen het tij te doen keren en erger te voorkomen. Het heeft helaas niet mogen baten."

"Een curator neemt nu het roer over. Je mag erop vertrouwen dat we de curator, die binnenkort door de rechtbank zal aangesteld worden, op alle mogelijke manieren zullen ondersteunen om de overgang zo soepel mogelijk te maken. Daarnaast helpt de Stad Sint-Truiden de zorg en omkadering waarborgen, waarvoor dank. De curator zal vervolgens op zoek gaan naar een overnemer die de woonfunctie overneemt en bestendig garandeert."

BEKIJK - Vrijwilligers helpen bejaarden in Velm: “mensen in nood laat je niet alleen”

Videospeler inladen...

Meest gelezen