"Geen enkele aanwijzing en geen informatie" over vermiste kleuter Emile in Frankrijk

"Geen enkele aanwijzing, geen enkel stukje informatie en geen enkel element" kan de verdwijning van de kleine Emile verklaren. Dat meldt de officier van justitie van het Franse Digne-les-Bains Rémy Avon. Er wordt nog steeds met man en macht gezocht naar de kleuter in het departement Alpes-de-Haute-Provence.

"De kleine Emile is niet gevonden", verklaarde Rémy Avon aan de pers, drie dagen nadat de kleuter vermist werd. De piste dat hij verloren is gelopen, lijkt steeds minder waarschijnlijk, klinkt het. Ook wordt gevreesd dat de jongen niet meer in leven is.

De politie zoekt al sinds zondag. Vandaag had de politie het over een andere boeg gegooid. De zoektocht bleef beperkt tot het gehucht Le Haut Vernet, dat volledig werd afgesloten. De 30 gebouwen waaruit het gehucht bestaat en 12 voertuigen zijn volledig onderzocht. De 25 inwoners zijn ondervraagd en 12 hectare werd uitgekamd, zegt Avon. Honderd vrijwilligers nemen deel aan de zoektocht.

"We zijn op zoek naar de kleinste aanwijzing, het kleinste spoor waarmee we kunnen proberen te begrijpen hoe de kleine Emile is verdwenen", zei hij nog.

BEKIJK - Prefect van Alpes-de-Haute-Provence: "Ondanks alle pogingen hebben we het kind nog niet gevonden":

Videospeler inladen...

Zoektocht gaat verder

Morgen zal er nog verder informatie worden verzameld voordat de speurders alle info verwerken. Het aantal speurders wordt verhoogd van vijftien naar twintig.

Al 1.200 oproepen van getuigen zijn binnengekomen, maar Avon roept mensen op tot "goed burgerschap" om de rechercheurs niet te overstelpen met nutteloze informatie.

Le Haut-Vernet heeft 25 inwoners en ligt op zo'n 2 kilometer afstand van Le Vernet, een dorp met 125 inwoners. Emile werd zaterdag om kwart over vijf 's avonds voor het laatst gezien in een steegje, kort nadat hij bij zijn grootouders was gebracht.

Meest gelezen