Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

"Zeer vereerd": Gates-stichting investeert 10 miljoen in Gents biotechbedrijf

De Bill & Melinda Gates Foundation gaat 10 miljoen euro investeren in een Gents biotechbedrijf, Aphea.Bio. Dat bedrijf ontwikkelt biologische beschermingsmiddelen voor gewassen. De stichting is opgericht door Microsoft-oprichter Bill Gates en zijn (ondertussen) ex-vrouw Melinda Gates.

Het Gentse Aphea.Bio zet zich in voor de ontwikkeling van minder schadelijke en meer biologische producten in de landbouw. Het bedrijf heeft 70 miljoen euro geld opgehaald, waarvan 10 miljoen van de Bill & Melinda Gates Foundation.

Fantastisch nieuws, zegt CEO Isabel Vercauteren. "Het is de stichting die ons heeft uitgekozen. Je kunt moeilijk zelf aankloppen. We waren dus zeer vereerd. We hebben via LinkedIn gepraat. Van het ene kwam het andere. En nu is de Bill & Melinda Gates Foundation een van onze grootste investeerders."

Uitbreiding

Het verse kapitaal stelt het bedrijf in staat om zijn activiteiten uit te breiden en zijn producten op grotere schaal op de markt te brengen. "Zo kunnnen we dringende landbouwuitdagingen aanpakken en aan de behoeften van boeren over de hele wereld voldoen. Tegelijkertijd kunnen we zo de toegankelijkheid en betaalbaarheid garanderen voor kleinschalige boeren in lage-inkomenslanden."

Behalve in Europa wil Aphea.Bio ook in de Verenigde Staten en Brazilië actief worden. Daarnaast heeft het bedrijf met de Bill & Melinda Gates Foundation een werkplan afgesproken. "Daarbij gaan we onze bestaande en nieuwe producten ook valideren voor de Afrikaanse markt. Het is de bedoeling dat de kleine landbouwer in Afrika ook toegang krijgt tot nieuwe technologieën."

Meest gelezen