Man die ex de tanden uitsloeg met een asbak, naakt buitensloot en aan een hondenleiband legde (opnieuw) veroordeeld

De rechter in Mechelen heeft een man veroordeeld voor afpersing van zijn ex-partner. Hij krijgt 30 maanden effectief. De man uit Geel was eerder al veroordeeld voor verregaand partnergeweld. Hij zat die straf uit met een enkelband en kreeg een contactverbod maar dat respecteerde hij niet.

Een man van 28 is in Mechelen schuldig bevonden aan afpersing en afdreiging van zijn ex-vriendin en haar partner. De man uit Geel moet dertig maanden effectief naar de cel. Vier jaar geleden werd de twintiger al voor de tweede keer veroordeeld voor zwaar partnergeweld.

Hij had zijn ex toen toegetakeld met een asbak waardoor zij haar voorste tanden verloor. De vrouw werd door hem ook naakt buitengesloten en aan een hondenleiband gelegd. De man kreeg vier jaar effectief, een straf die vorig jaar werd omgezet in elektronisch toezicht en een contactverbod. 

40.000 euro of "ik maak je kapot"

De geweldenaar hield zich duidelijk niet aan die voorwaarden. Hij benaderde zijn voormalige vriendin en haar nieuwe partner. Via bedreigingen en afpersing maakte hij het koppel 40.000 euro afhandig. Daarbij zou ook geld zitten van de ouders en zus van de nieuwe vriend van de vrouw.  In berichten die werden teruggevonden, stond te lezen dat de man zijn ex 'zou kapot maken' als ze niet betaalde.

De 28-jarige man kreeg uiteindelijk een effectieve straf van 30 maanden en een boete van 4.000 euro. Zijn gsm werd verbeurd verklaard.

Meest gelezen