Philippe Mathot
Volledig scherm
Philippe Mathot © ThinkStock / RV

“Hij had hen gevraagd om minder kabaal te maken”: Philippe (72) doodgeslagen door jongeren vlak bij Belgische grens

Een eenvoudig verzoek om minder lawaai te maken is een 72-jarige inwoner van Vieux-Condé, een Franse gemeente vlak bij de Belgische grens, fataal geworden. Philippe Mathot werd door de jongeren in elkaar geslagen en bezweek maandagavond aan zijn verwondingen. Zijn dood veroorzaakt een golf van verontwaardiging in Frankrijk.

69 reacties

  • Saartje Van den Bossche

    10 maanden geleden
    Moeten de ouders van die ellendige gastjes ook niet op het matje worden geroepen? Moeders voeden hun zoons vaak op als prinsjes die alles mogen en verafgood worden. Ouders moeten hun verantwoordelijkheid opnemen voor hun schandalige boeven van zonen. Zij hebben nagelaten hun zonen op te voeden tot normale, respectvolle, goed functionerende mensen die iets waardevol bijdragen aan de maatschappij.
  • Emmanuel Veraart

    10 maanden geleden
    Dit is uitschot van de ergste soort. Het enige dat er voor dat crapuul overblijft is de vergeetput en het deksel erop. Die kunnen en zullen nooit meer normaal functioneren in onze maatschappij.
  • Guido Parker

    10 maanden geleden
    Er loopt wat rond tegenwoordig en lawaai maken is een nieuwe ziekte geworden blijkbaar, niet alleen in Frankrijk. Je houdt je hart vast wanneer het zomer wordt. Overal haantjes die niet geven om de rust van een ander.
  • Carmen De Gussem

    10 maanden geleden
    Al dat crapuul evacueren naar een eiland waar ze niet kunnen ontsnappen en hen daar met heel harde hand heropvoeden. Natuurlijk een mormel van 17 mogen ze gerust voor zijn ganse leven achter tralies steken want als je zoiets doet heb je geen normbesef en zal je dat ook nooit krijgen en ben je een gevaar voor de samenleving.
  • Jan Reunes

    10 maanden geleden
    In plaats van een "jeugdinstelling" beter een "bootcamp" oprichten voor recidive probleemjongeren!