Dilan Yeşilgöz© EPA-EFE

VVD’ers in Nederlandse regering en Tweede Kamerfractie scharen zich achter minister van Justitie als nieuwe lijsttrekker

VVD’ers in de Nederlandse regering en in de Tweede Kamerfractie scharen zich achter de kandidatuur van Dilan Yeşilgöz om de nieuwe lijsttrekker van de liberalen te worden. “Dit is opstaan als het nodig is. Zo stoer”, laat fractievoorzitter Sophie Hermans weten over de kandidatuur van de Nederlandse minister van Justitie en Veiligheid.

jvh
Bron: BELGA

Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) steunt Yeşilgöz ook. “Volle steun! Met Dilan gaan we Nederland klaarmaken voor de toekomst, met energie, heldere keuzes en een warm hart!”, twittert Van der Wal. Ook andere VVD-leden in de regering zijn positief. 

Al zeker de helft van de 34 koppen tellende fractie meldt op Twitter de 46-jarige Yeşilgöz te steunen. “Zo trots op deze powervrouw”, zegt Bente Becker. “Alle steun voor haar als voorvrouw”, twittert Thom van Campen. Zijn collega Rudmer Heerema: “Potdomme wat ben ik hier blij mee!! Go Dilan! Mijn stem en steun heb je!”

Ook in de VVD-fractie in het Europees Parlement klinkt tevredenheid. “Dapper, durven en doen; typisch Dilan! Trots dat ze vanochtend bekend heeft gemaakt onze mooie partij te willen leiden! Mijn steun heeft ze!”, verklaart delegatieleider Malik Azmani.

Uiteindelijk stemmen de leden van de VVD over de lijsttrekker. Het Landelijk Bestuursoverleg van de liberale partij zal deze week nog een kandidaat-lijsttrekker voordragen. De meeste genoemde kanshebbers hebben inmiddels laten weten geen gooi te doen naar het lijsttrekkerschap.

De VVD moet op zoek naar een nieuwe leider omdat Mark Rutte maandag aankondigde dat hij zich niet beschikbaar stelt voor een nieuwe termijn. Zijn vierde regering viel vrijdag over de aanpak van migratie. Rutte was dertien jaar premier en leidt de partij al sinds 2006.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer